Start expositie Groninger Kunstkring De Ploeg Het einde, een nieuw begin in MOW

woensdag 28 november 2012

 Start expositie Groninger Kunstkring De Ploeg Het einde, een nieuw begin in MOW

Op zondag 9 december opent Jan Mulder, ex-voetballer, columnist, schrijver en televisiepersoonlijkheid om 15.00 uur Het einde, een nieuw begin, een expositie van Groninger Kunstkring De Ploeg, in Museum de Oude Wolden te Bellingwolde. Margriet Kaptijn, bekend van haar oermuziek waarbij zij zingt zonder woorden, verzorgt de muziek.

Op 21 december, slechts enkele weken na de opening, eindigt om onbekende redenen een meer dan 5.000 jaar durende kalendercyclus, beter bekend als de Maya-kalender. Signaleert dit het begin van het einde der tijden, een nieuw tijdperk in de menselijke geschiedenis of is het gewoon een dag zoals alle andere? Wat je zelf ook gelooft, het fenomeen spreekt wereldwijd grote groepen mensen tot de verbeelding. Voor de kunstenaars van Kunstkring De Ploeg was het de aanleiding voor een visuele verkenning van het thema einde, in al zijn vele en vaak tegenstrijdige betekenissen. Terugkerende thema’s zijn afscheid, transitie, het verglijden van tijd, dag en nacht, de seizoenen, hoop, hernieuwing en de stralende zon. De expositie start op 9 december en eindigt op 28 april en loopt zo toepasselijk mee met de donkere decemberdagen naar de start van de lente.

Exposerende kunstenaars zijn: Reinier van den Berg, Willem Corsius, Harriët Geertjes, Annelies Gommer, Arien de Groot, Toos Hagenaars, Marten van Holten, Lydia Jonkman, Petra Koen, Bé Kracht en Aly van der Wal.

De expositie Het einde, een nieuw begin loopt nog tot en met 28 april 2013. Museum de Oude Wolden vind je aan de Hoofdweg 161 te Bellingwolde. Het museum is elke woensdagmiddag gratis toegankelijk. Meer informatie over de expositie en toegang van het museum vind je op www.museumdeoudewolden.nl.