Blog

Verslag wandelroute Ommetje Jipsingbourtange

Woensdagochtend 15-05-2019 We starten deze ochtend onder begeleiding van de wandelcoaches Els Eckhardt en Eltjo Glazenburg bij dorpshuis Ons Hoes (voormalige gymzaal) in Jipsingboertange. Deze keer wandelen we in één groep. De weersomstandigheden zijn prima voor een wandeling door de prachtige bosrijke omgeving. Gedurende de wandelroute vertellen de wandelcoaches over het ontstaan van dit gebied. Daarnaast genieten we ook vandaag weer van een prachtig stukje natuur. Weet jij hoe de straatnaam G. Buwaldaweg in Jipsingboertange tot stand is gekomen? Je leest het in dit verslag 'Wandelroute Ommetje Jipsingbourtange'.

lees het volledige artikel

5 tips om veilig te fietsen door Westerwolde

Wellicht denk je er niet direct aan, maar tijdens is het fietsen is veiligheid een erg belangrijke factor. Veiligheid geldt in dit geval dan voor alle soorten fietsers. Want velen snappen dat mountainbikers een helm dragen, vanwege de snelheid of omdat ze vaak in een bos op een ruig pad fietsen. Maar veilig fietsen is ook belangrijk voor de recreatieve fietsers, want deze groep begeeft zich meestal op de openbare weg. En hier heb je te maken met hele andere aspecten, zoals gemotoriseerd vervoer. En wielrenners zijn nog weer een andere groep die met een hoge snelheid op de openbare weg rijden. Hier is het ook zeker belangrijk om veiligheid goed in acht te nemen.

lees het volledige artikel

Wandelbeleving Bio-Boerderij / Stokoude Juffer / Poggendaip / Slaait’nhoes in omgeving Onstwedde.

Woensdagochtend 08-05-2019  Vandaag wandelen we een route van 8 km. We vertrekken vanaf bio-boerderij Landleven in Onstwedde. Deze wandeling in de omgeving van Onstwedde staat vooral in het teken van de bio-boerderij ‘Landleven’. Daarnaast hebben ook genoten van de oude Juffertoren in Onstwedde. Via het Pagediep lopen we langs boerderij 'Slaait'nhoes terug naar de bio-boerderij. 

lees het volledige artikel

Wandeling Weende - Ruiten Aa vallei - Liefstingsbroek – Winschoter Bos 8 km.

Woensdagmorgen 01-05-2019 Vandaag vertrekken we wandelend vanaf Rustpunt Monieks in Weende. De grote groep wandelaars werd gastvrij ontvangen door beheerdersechtpaar van Monieks. Monieks staat onder andere voor niks moet. Alles mag. Lekker ontspannen en genieten van de vele versnapering(en), die hier worden bereid. Na de koffie met een of meer versnaperingen gingen de wandelaars, verdeelt over twee groepen, aan de wandel.

lees het volledige artikel

Westerwolde Rijgt 2019 | Een uniek tuinevenement

Het jaarlijkse tuinevenement 'Westerwolde Rijgt' vindt ook dit jaar weer plaats van 21 t/m 30 juni 2019. Een uniek en gratis tuin- en kunstevenement wat elke dag van 10.00 - 17.00 geopend is. Tijdens Westerwolde Rijgt vindt op er woensdag 26 juni de Westerwolde Fair plaats. Een gezellige dag waarbij zo'n 70 stands deelnemen om van deze dag een succes te maken. Dit jaar met het thema: Groen en kunstzinnig.  Hieronder in dezer blog zie je een overzicht van wat je zoal kunt verwachten tijdens Westerwolde Rijgt 2019.

lees het volledige artikel

Meimaand - Fietsmaand

Denk je aan de maand mei, dan denk je aan fietsen. Niet voor niets is de maand mei dé fietsmaand. Heerlijk fietsen door het bloeiende voorjaar en genieten van al het frisse groen en het stralende lentezonnetje. Hoor de vogeltjes vrolijk tjilpen en voel de lentewind door je haren gaan. Heerlijk! Het voorjaar is begonnen en proef de lente al fietsend door het mooie afwisselende landschap van Westerwolde.  In deze blog geven we je 5 verschillende tips in 5 categoriën die het fietsen in Westerwolde nog iets leuker maken. Deze 5 categoriën zijn:  5 leuke evenementen in Westerwolde 5 bezienswaardigheden in Westerwolde 5 mooie uitgestippelde fietsroutes 5 hele bijzondere overnachtingen 5 gezellige eet- & drinkgelegenheden

lees het volledige artikel

Pronkjewailpad: Wandelen door gastvrij Groningen

Vanaf 4 april is het weer mogelijk om deze meerdaagse lange afstand wandelroute te lopen. Stap voor stap wandel je dwars door de provincie Groningen. Een tocht van 350 km., die eindigt met een huldiging op 23 november in Groningen. Tijdens het het wandelen ontmoet je de Groningers, hoor hun je hun verhalen, ontdek je de gebruiken en maak je kennis met de Groningse gastvrijheid. Op de speciale Pronkjewail app vind je nog meer informatie.

lees het volledige artikel

De 3 meest bijzondere overnachtingen in Westerwolde

Overnachten in Westerwolde kan op veel verschillende manieren. In de regio zijn genoeg hotels, campings, B&B's en bungalowparken te vinden om jouw verblijf in Westerwolde zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken. Maar mag jouw verblijf nog wel wat anders zijn dan de standaard hotelkamers? Ook dan zijn er voldoende bijzondere en aparte accomodaties waar je kunt overnachten. Wij hebben er een aantal voor jou op een rijtje gezet! 

lees het volledige artikel

8 Wandeltips voor de beginnende wandelaar

Je hebt zin om vaker te gaan wandelen? Met als doel om meer conditie op te bouwen, af te vallen of gewoon voor de ontspanning? Heel goed! Maar hoe en waar begin je? Bij het starten met 'lange afstandswandelingen', ontstaan er meteen een aantal vragen. Voor nieuwe wandelaars (beginners) zijn dit vaak vragen over de afstand, hoe vaak je moet lopen en of je ook moet letten op je voeding.  Met deze 8 wandeltips willen we je eerst een goede start geven. Wanneer je langer aan de wandel bent, worden steeds meer vragen beantwoordt. 

lees het volledige artikel

naar archief

Deel deze pagina