Blog

Wandelkleding! Waar moet je rekening mee houden?

Wandelkleding is erg belangrijk! En dan maakt het niet uit of je een stevige wandeling gaat maken of dat je een (meerdaagse) wandelevenement gaat lopen. In de juiste en goede wandelkleding loop je een stuk aangenamer. Wij hebben hier een aantal handige tips en adviezen voor je opgeschreven waar je allemaal rekening mee kan houden om jouw wandeltocht een stuk prettiger te laten verlopen.    Als wandelaar kun je terechtkomen in verschillende weersituaties, zoals kou, regen, wind en dergelijke. Nu zul je tijdens het wandelen in de zomermaanden niet zoveel last hebben van de kou, maar goede adviezen zijn altijd bruikbaar natuurlijk! 

lees het volledige artikel

Wandelen met warm weer in Westerwolde

Wandelen in Nederland is genieten. Een prachtig landschap, afwisselend en indrukwekkend! Wandelen moet dan ook dienen als ontspanning door inspanning. Je moet er plezier uit halen, anders is het een zware opgave. Ook bij warm weer is het verstandig om na te denken of je wel of niet gaat wandelen. Ga je wandelen met warm weer, dan kan ook dit een zware opgave zijn. Ondanks dat je het wel voor je plezier doet. Ga je dan toch wandelen op een warme zomerdag? Maak dan gebruik van de volgende tips! 

lees het volledige artikel

Belangrijke aandachtspunten bij het aankopen van een mountainbike

Wanneer men gaat mountainbiken wordt er vaak gedacht aan ruige fietsroutes in bijvoorbeeld de Alpen of de Ardennen, maar ook in Nederland zijn tal van prachtige mountainbikeroutes te vinden. Ook in Westerwolde kan je echt geweldig crossen op je mountainbike, want met een totale lengte van maar liefst 200 kilometer kun je hier prima uit de voeten. Het volledige mountainbike netwerk bestaat uit vijf losse routesm, welke met elkaar zijn verbonden. Ben je enthousiast geworden? Kom dan langs en ontdek het prachtige landschap van Westerwolde. Ben je van plan om te beginnen met mountainbiken? Ook dan is Westerwolde uitermate geschikt, aangezien er wel hoogteverschillen zijn, maar niet zoals in Ardennen natuurlijk. Goed om mee te beginnen! Wanneer je nog een mountainbike moet aanschaffen, dan hebben wij hieronder een aantal belangrijke punten genoteerd, wat slim is om rekening mee te houden bij je aankoop! 

lees het volledige artikel

Verslag wandelroute Ommetje Jipsingbourtange

Woensdagochtend 15-05-2019 We starten deze ochtend onder begeleiding van de wandelcoaches Els Eckhardt en Eltjo Glazenburg bij dorpshuis Ons Hoes (voormalige gymzaal) in Jipsingboertange. Deze keer wandelen we in één groep. De weersomstandigheden zijn prima voor een wandeling door de prachtige bosrijke omgeving. Gedurende de wandelroute vertellen de wandelcoaches over het ontstaan van dit gebied. Daarnaast genieten we ook vandaag weer van een prachtig stukje natuur. Weet jij hoe de straatnaam G. Buwaldaweg in Jipsingboertange tot stand is gekomen? Je leest het in dit verslag 'Wandelroute Ommetje Jipsingbourtange'.

lees het volledige artikel

5 tips om veilig te fietsen door Westerwolde

Wellicht denk je er niet direct aan, maar tijdens is het fietsen is veiligheid een erg belangrijke factor. Veiligheid geldt in dit geval dan voor alle soorten fietsers. Want velen snappen dat mountainbikers een helm dragen, vanwege de snelheid of omdat ze vaak in een bos op een ruig pad fietsen. Maar veilig fietsen is ook belangrijk voor de recreatieve fietsers, want deze groep begeeft zich meestal op de openbare weg. En hier heb je te maken met hele andere aspecten, zoals gemotoriseerd vervoer. En wielrenners zijn nog weer een andere groep die met een hoge snelheid op de openbare weg rijden. Hier is het ook zeker belangrijk om veiligheid goed in acht te nemen.

lees het volledige artikel

naar archief

Deel deze pagina