Blog

Wandelvakantie in Groningen: ontdek de mooiste wandelroutes van Nederland

Onvergetelijke wandelvakantie in Westerwolde Een wandelvakantie in Groningen boeken? Ontdek en beleef het natuurgebied Westerwolde. Dit is een paradijs voor wandelliefhebbers. Volgens Caspar Jansen (Caspar Loopt), columnist van De Volkskrant, is het natuurgebied het best bewaarde geheim van Nederland. De vele wandelroutes in combinatie met de schitterende natuur, oude dorpen en fantastische gastvrijheid zorgen voor een onvergetelijke wandelvakantie in Groningen!  

lees het volledige artikel

KERSTMARKTEN IN GRONINGEN: WESTERWOLDE IN KERSTSFEREN

Kerstmarkten in Groningen zijn er deze decembermaand weer volop. Kerstliefhebbers kunnen hun hart ophalen de komende weekenden. Heerlijk kerstshoppen onder het genot van een lekker dampend glaasje glühwein of een warme beker chocolademelk met of zonder slagroom. Dan hebben we het nog niet eens over alle lekkernijen, zoals kniepertjes, appelflappen en oliebollen, die in de kerstkramen worden bereid en verkocht. Geniet van de gezelligheid op de kerstmarkten in Groningen.

lees het volledige artikel

De mooiste fietsroutes in Westerwolde

Fietsen waar en hoe jij dat wilt. Dat kan allemaal in Westerwolde. Je kunt hier heerlijk met je mountainbike crossen door de bossen of op je wielrenfiets hoge snelheden halen op de mooi aangelegen fietspaden. Ben je een recreatieve fietser en fiets je lekker rustig aan om van de omgeving te genieten? Ook dan hebben we de mooiste fietsroutes voor je uitgestippeld. In Westerwolde is het landschap zo divers en afwisselend, zodat er voor elke fietser wel een mooie uitdaging ligt. 

lees het volledige artikel

Zorg goed voor je fiets

Rijd je vaak en graag op de fiets? Dan is onderhoud erg belangrijk. Ook wanneer de fiets vaker stil staat is onderhoud alsnog van belang. Goed onderhoud verlengt de levensduur van de fiets, het is kostenbesparend en het kan je een hoop ellende onderweg besparen.  Het onderhouden van de fiets kan je uiteraard uitbesteden aan de fietsenmaker, maar je kan het ook zelf doen. In deze blog vertellen we je een aantal punten waarop je kan letten om je fiets zelf te onderhouden. Dit scheelt je misschien wel een ritje naar de fietsenmaker. 

lees het volledige artikel

Verslag wandeling door de bossen Ter Apel en de Leidijk en er overheen

geplaatst op door

Startpunt Recreatiecentrum de Bosrand, een plek waar je bent met een motto ‘Jij en ik door dun en dik’. Historie Bosrand een schoolgebouw uit 1931, gebouwd in Amsterdamse Stijl. Onderwijs werd er gegeven school met de Bijbel. Gebouw wordt nu gebruikt voor horecagelegenheden B&B. Route wandeling door de mooie oude bossen van Ter Apel – ’t Schot gehuchtje van Ter Apel werd vroeger genoemd Ossenschot – Langs de Polderputten bekend om de ovaalbaan – op de grens met Hanetange deze naam verwijst naar tange, een zandrug in het veen – over pad de eeuwen oude Leijdijk – langs de oude vloeivelden/fabriek Avebe Fabriek – naar het Ruiten Aa kanaal terug naar beginpunt. Wandelcoaches Eltjo Glazenburg en Els Eckhardt.

lees het volledige artikel

Wat te doen als je in de regen fietst?

Fietsen in de regen moeten we allemaal wel eens een keer. Het kan je overkomen als je even naar het winkelcentrum fietst, maar ook wanneer je een dag hebt gepland om heerlijk te gaan fietsen in Westerwolde. Ook dan heb je kans dat je in een regenbui terechtkomt. De meeste mensen kiezen ervoor om een dagje weg te gaan bij mooi weer en is de kans op regen vaak niet groot. Maar het is wel anders, wanneer je meedoet aan een georganiseerde fietstocht. Vaak meld je je dan al van tevoren aan en moet je maar geluk hebben met het weer. Heb je pech, dan fiets je in de regen. Toch hoeft dit niet heel vervelend te zijn, mits je je maar goed hebt voorbereid. Hoe? Wij geven graag een aantal tips in deze blog! 

lees het volledige artikel

Verslag wandeling bloeiende Heide/Monumentale Ter Borg-bossen Sellingen en Holle Beetse

Startpunt Hof van Sellingen. Deze wandeling stond onder andere in het teken van bloeiende heidevelden. Velen waren al door de landelijke media erop geattendeerd dat ondanks het mooie zomerse weer en de droogte toch de eerste heidevelden in bloei konden staan. Dus vele wandelaars waren benieuwd. Komen we dan ook in Westerwolde de eerste bloeiende heidevelden tegen? Voor deze omgeving zijn we eigenlijk nog even te vroeg (nog 1 a 2 weken). Er dient toch nog wat meer regen te komen. Toch hebben we wat beginnende bloeiende heidevelden gezien. De route ging langs de Ruiten Aa langs de aangelegde meanders door de bossen van Sellingen over de heidevelden van Ter Borg langs de monumentale panden Ter Borg en langs de Holle Beetse en Hervormde kerk van Sellingen.

lees het volledige artikel

naar archief

Deel deze pagina