Bijzondere overnachtingen Westerwolde

Bijzondere overnachtingen in Westerwolde


Mag uw verblijf in Westerwolde best een avontuur zijn? Laat u dan inspireren door onderstaande bijzondere overnachtingen in charmant Westerwolde!

Overnachten in een pionierswagon Een bijzonder nachtje terug in de tijd!

Overnachten in een kunstwerk; een goederenwagon omgebouwd tot pionierswagen! De pionierswagen vormt een geromantiseerde verwijzing naar de sobere en harde tijden van de eerste veenpioniers. De ontginners van het veenlandschap, het gebied waar onze spoorlijn doorheen loopt

In het kader van een kunstproject heeft Atelier van Lieshout uit Rotterdam een buiten dienst gestelde goederenwagon omgetoverd tot een bijzondere overnachtingsplek. De STARwagon, zoals de wagon heet, staat bij het station van Stadskanaal maar kan op verzoek op bijna elke plek langs het traject van de museumspoorlijn worden geplaatst.

Voor meer informatie: www.stadskanaalrail.nl

Overnachten in de prehistorie in een hunebedkamer

Slapen in de prehistorie onder de stenen! Tussen de vellen leer door en langs de leemmuur en de stokast kom je in de "Hunebedslaapkamer" waar je onder een grote deksteen slaapt op een groot rond bed. Drie boomstammen zijn een tafel en een soort stoel geworden, hierop zittend heeft u een weids uitzicht met aan de ene kan het bos en aan de andere kant de Drentse heuvelrug tussen de rotsen door. Beide zijrotsen zijn opengebroken met aan één kant een soort openhaard en aan de ander kant een tafelachtig vlak. Op de rotsachtige vloer liggen dierenhuiden. Ondanks de primitieve uitstraling heet ook deze kamer alle 4 sterren facetten welke u verwacht in een hotelkamer, zoals in de rots aan het plafond is een lcd tv weggewerkt en achter het schors zit een minibar...

Meer informatie: Prehistorisch overnachten

Slapen in een Pipowagen

Op het erf van de boerderij  De Klaproos staan de  pipowagens Lidewei en Elsebein. Ieder met een eigen tuin, mooi verscholen met vrij uitzicht over de weilanden en het natuurgebied. De beide pipowagens zijn zeer sfeervol ingericht. Compacte 2-persoonshuisjes, tiny houses, van alle gemakken voorzien. Bewonder de prachtige vergezichten en zonsondergangen en geniet van je privacy in de tuin, met eigen vuurplek en barbeque.

Meer informatie: Pipowagen 

Logeren in een luxe hotelhuisje op het Boerenland

Logeren in een vrijstaand hotelkamerhuisje op het boerenland. Ervaar het kalme ritme van het rijke buitenleven: uitrusten, dineren en overnachten in een comfortabel, vrijstaand tweepersoonsverblijf met alle luxe van een driesterrenhotel...

De hotelkamerhuisjes bieden een vrij uitzicht op het Westerwoldse landschap. De huisjes hebben namelijk een volledig doorzicht, waardoor buiten- en binnenruimte speels in elkaar overlopen. Ieder huisje heeft openslaande deuren naar het terras en is zeer compleet ingericht. 

Voor meer informatie: www.restinn.nl/bourtange 

Slapen in Wijnvaten, camping barrel

Ook indien u zelf niet over een kampeermiddel beschikt, bent u van harte welkom op onze camping. Camping Roelage en camping de Kapschuur beschikt nl. over een tweetal wijnvaten welke geschikt zijn voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen). Een heerlijke manier van vakantie vieren, in een wel heel bijzonder huisje. Knus, en gezellig. Lekker warm door het infra rood paneel.

Meer informatie: Slapen in een wijnvat

Slapen in een hemelbed in een Groninger boerderij met schilderachtige parktuin

In het oorspronkelijke voorhuis en op de graanzolder van Groninger boerderij "De Ramhorst" is een uiterst sfeervol, luxe en ruim gastenverblijf gecreëerd. In een van de twee slaapkamers vindt u een romantisch hemelbed! Rond de boerderij ligt de schilderachtige tuin van 18.000m2, beïnvloed door de Groninger Slingertuin en de Engelse Landschapstuin.

Voor meer informatie: www.ntourage.com

Deel deze pagina