24K exposeert Marloes Buigel Boering

24K exposeert Marloes Buigel Boering

Marloes Buigel Boering (Drieborg) verhuisde in 2003 van Noord Holland naar een dijkhuis in het weidse Oost Groningen. Ze was toen nog volop in opleiding aan de Wackers Academie in Amsterdam, waar ze op een klassieke manier leerde tekenen en schilderen. Eenmaal afgestudeerd liet ze zich, dichter bij huis, verder scholen door Harold Kleyn.

Wat is er te doen

Het werk van Buigel Boering laat zich moeilijk typeren. Op doek vangt ze met acrylverf de karakteristieke Groninger gele koolzaadvelden, met zwarte inkt op papier schept ze subtiele verstilde landschappen en met olieverf portretteert ze bekende namen uit de muziekwereld. De weergave is altijd realistisch maar het beeld oogt losjes. Vrije en in opdracht geschilderde werken wisselen elkaar af. Wat deze grote diversiteit verbindt is de emotie van de kunstenaar.

“Hoe dichterbij het onderwerp voor mijzelf voelt, hoe beter het werkt”

Buigel Boering vindt de inspiratie voor een tekening of schilderij in de kleine dingen die raken; muziek, het landschap en de kinderen om haar heen. Hoewel voor de kijker niet altijd direct te achterhalen vertelt elk schilderij of tekening haar persoonlijke verhaal.

Het werk van Marloes Buigel Boering is in MOW te zien tot en met 4 februari. Op 21 januari vanaf 16 uur is de kunstenaar zelf aanwezig voor een vrij toegankelijke meet & greet.

Sinds 2012 biedt MOW I Museum de Oude Wolden vaste expositieruimte aan kunstenaars uit de eigen regio, met elke maand weer een andere kunstenaar. Deze expositiereeks loopt onder de noemer 24K: een verwijzing naar het aantal kilometers dat MOW tot de eigen regio rekent én naar 24 karaat, de eenheid voor zuiver goud.

Meer info

24K januari: Marloes Buigel Boering
Looptijd: 10 januari tot en met 4 februari  2018
Meet & greet: 21 januari, 16 uur, toegang vrij.
MOW I Museum De oude Wolden, Hoofdweg 161 Bellingwolde

Deel deze pagina