Cittaslowdag

Cittaslowdag

Zaterdag 9 september 2017 kunnen inwoners van de gemeente Westerwolde ‘het goede leven’ ervaren. Samen met inwoners, lokale ondernemers en Cittaslowsupporters organiseert de gemeente dan een Cittaslowdag; een dag in het teken van ‘slow-living’.

Wat is er te doen

Centrale locatie tijdens de Cittaslowdag is het dorp Vriescheloo. Daar vinden verschillende activiteiten plaats voor jong en oud, zoals een fair, een ganzenfanfare, levend ganzenbord en optredens van diverse artiesten. Behalve een bezoek aan Vriescheloo kunnen inwoners ook een route door Westerwolde fietsen, wandelen of rijden. Tijdens de tocht zien zij voorbeelden van streekproducten, slow food en duurzaamheid, aangeboden door Cittaslowsupporters en ondernemers uit Westerwolde.

Bekijk het volledige programma op: https://www.vlagtwedde.nl/Nieuws/Persberichten/2017/augustus/Slow-living-centraal-tijdens-Cittaslowdag-op-9-september

Open Monumentendagen
De Citttaslowdag valt samen met het jaarlijkse Open Monumentenweekend. Veel locaties in de gemeente Westerwolde openen dan hun deuren, met dit jaar speciale aandacht voor het thema ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’. Daarmee wordt ‘slow-living’ gecombineerd met een andere Cittaslow-waarde: cultuur. Meer informatie is te vinden op openmonumentendag.nl

Start educatieproject
Tijdens de Cittaslowdag vindt de officiële start plaats van het educatieproject Cittaslow. Alle negentien basisscholen in de gemeente Westerwolde krijgen in het schooljaar 2017-2018 workshops aangeboden die passen binnen het gedachtegoed van Cittaslow. Met de workshops leren kinderen van 2 t/m 12 jaar landschapselementen in hun eigen omgeving bewust bekijken en ervaren en maken ze kennis met kunst.

Deel deze pagina