Expositie 25 jaar Middeleeuws Ter Apel!

Expositie 25 jaar Middeleeuws Ter Apel!

Een tentoonstelling in Museum Klooster Ter Apel van 28 april t/m 8 september 2019.

Wat is er te doen
Middeleeuws Ter Apel Middeleeuws Ter Apel is jarig! In 2019 bestaat dit middeleeuwse evenement 25 jaar - en dat wordt groots gevierd. Middeleeuws Ter Apel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste authentieke middeleeuwse evenementen in Nederland. Het evenement trekt jaarlijks tussen de 5.000-6.000 bezoekers. Op 7 en 8 september 2019 vindt de 25e editie plaats. En die is extra bijzonder. Het thema van dit jubileumjaar isFeest! en daarom vinden tijdens het evenement maar liefst vijf middeleeuwse feesten plaats. Daarnaast wordt het lustrum ingeluid met de publicatie van een prachtig jubileumboek, een bijzondere tentoonstelling, een reünie van oudgedienden en een educatief project met basisscholen in Westerwolde.

Tentoonstelling
De tentoonstelling in Museum Klooster Ter Apel biedt een terugblik van 25 jaar Middeleeuws Ter Apel en een vooruitblik naar het feest in september. Met o.a. een middeleeuws kampement, middeleeuwse kleding, affiches, oude fotos en filmmateriaal.

Opening
De opening vindt plaats op vrijdag 26 april in Museum Klooster Ter Apel aanvang 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. De tentoonstelling wordt o.a. feestelijk geopend door Sander Zijlstra, voorzitter van de Stichting Middeleeuws Ter Apel. Met een middeleeuwse muzikale omlijsting door muziekgroep De Soete Inval.

Meer info
Datum expositie: 28 april t/m 8 september 2019 Locatie: Galerie I in Museum Klooster Ter Apel, Boslaan 3-5, 9561 LH Ter Apel Informatie : https://www.kloosterterapel.nl/nl/expositie-25jaarmiddeleeuwsterapel ; https://westerwolde.groningen.nl/evenementen-westerwolde/middeleeuws-ter-apel www.middeleeuwsterapel.nl