Expositie Heleen Wilkens

Expositie Heleen Wilkens

In de reeks 24K exposeert elke maand een andere interessante kunstenaar uit de regio in de ontvangst van MOW I Museum de Oude Wolden. Vanaf 7 maart is werk te zien van Heleen Wilkens.

Wat is er te doen

Heleen Wilkens (Stadskanaal) houdt van experimenteren. Ze zet haar werk snel op en ontdekt al doende wat onder haar handen verschijnt. Het zo ontstane beeld wordt herhaaldelijk bewerkt en verdiept. Het hoofd van de kunstenaar zit vol verhalen die, vaak onbewust, een plek krijgen op doek of papier. Allerlei mensen, oud en jong, spelen de hoofdrol in haar schilderijen en tekeningen. Veel meer dan de juiste verhoudingen telt hun karaktervolle en speelse uitstraling.   

“Mijn figuren gaan een gesprek aan met hun omgeving”

Soms bestaat die achtergrond alleen uit kleur en structuur maar even goed duiken andere mensfiguren op. Wilkens combineert graag verschillende materialen en technieken. Ze tekent in geschilderd werk en andersom, verlijmt losse componenten op canvas en maakt gebruik van grafische technieken. Recent ontdekte ze ook de digitale kunst.

Behalve als vrij kunstenaar werkt Wilkens voor opdrachtgevers. Ze illustreerde het kerstsprookje “Tobias en zijn kameel” van Peter Lems, geeft workshops, creëert kunsteducatieprojecten en geeft teamtrainingen kunst en cultuur in het (basis)onderwijs.

Meer info

24K maart: Heleen Wilkens
Looptijd: 7 maart tot en met 8 april 2018
Meet & greet: 25 maart 2018, 16 uur, toegang vrij.
MOW I Museum De oude Wolden, Hoofdweg 161 Bellingwolde
Website: www.museumdeoudewolden.nl ; www.heleenwilkens.nl

Deel deze pagina