Kerstmarkt in Bourtange 14 & 15 december

Kerstmarkt in Bourtange 14 & 15 december

In de unieke omgeving van de kleine vestingstad Bourtange vindt een sfeervolle Kerstmarkt plaats. Op de Kerstmarkt staan vele gezellige kraampjes met kerst- en cadeauartikelen en natuurlijk kerstbomen. De vesting is bijna sprookjesachtig verlicht. 

Wat is er te doen

De kerstmarkt in de wijde omgeving een begrip. Volgens velen is het zelfs de mooiste kerstmarkt van heel Nederland. Het sfeervolle marktplein van Nederland, is ieder jaar weer het decor voor een unieke kerstbelevenis. Duizenden lichtjes zijn er geplaatst door het hele vestingstadje. In de eerste drie weekenden van december vindt de kerstmarkt plaats en iedere keer zijn er allerlei artiesten en zo'n 100 kraampjes aanwezig met het meest uiteenlopende assortiment en sfeervol verlicht.

De kerstmarkt trekt duizenden bezoekers uit alle delen van Nederland, maar ook vanuit Duitsland komen veel mensen de markt bezoeken om te genieten van de gezelligheid en sfeer. 

Wanneer

De kerstmarkten  vinden plaats in de weekenden van Zaterdag 7, 14, 21 & zondag 8, 15, 22 december 2019
Zaterdag van 11.00 uur tot 21.00 uur, zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur

Entree Kerstmarkt: € 3,50 (kinderen tot 6 jaar gratis) Entree kerstmarkt en musea € 8,50
Parkeren is gratis, volg de borden P-Bourtange naar 1 van onze parkeerplaatsen

 

Overnachten in Bourtange

Boek nu alvast je slaapplek

Gezellig een weekend naar één van de mooiste kerstmarkten van Nederland? Combineer dit dan met een overnachting in en rond Bourtange. Zo kun je twee dagen lang genieten van de kerstmarkt in Bourtange of ga je eropuit elders in het schitterende Westerwolde. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in en rondom het vestingstadje Bourtange. Wacht niet te lang, want de kerstmarkt is zo populair dat sommige accomodaties nu al volgeboekt zitten. 

Hotel Bourtange

Net even buiten de vesting Bourtange vind je Hotel Bourtange. Een rustig hotel, gelegen in de bossen, zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt.

Geniet ook van de prachtige tuin waar je vanuit het restaurant een mooi zicht op hebt. 

Meer informatie en boeken kan hier >> 

Vestinglogementen Bourtange

Slapen in één van de voormalige soldatenbarakken? Of in het koetshuis? Dat kan! In het centrum van Vesting Bourtange zijn deze ruimtes omgebouwd tot twaalf heerlijke en comfortabele hotelkamers. Een overnachting in dit hotel is een ware belevenis. Je waant je drie eeuwen terug in de tijd en proeft de sfeer en de romantiek van het jaar 1742. Een perfecte uitvalsbasis voor natuurlijk de kerstmarkt, maar ook voor de schitterende omgeving in Westerwolde.

Vind hier de contactgegevens van dit bijzondere hotel. 

Andere accomodaties in de omgeving

Zoek je nog verder naar een andere accommodatie om te overnachten? Er is genoeg te vinden in regio Westerwolde. Van hotels en bed and breakfasts tot aan bungalowparken toe. Er is voor ieder wat wils. Afhankelijk van de locatie kun je ook kiezen voor een slaapplek iets verder weg van Bourtange, zodat je de volgende dag een ander dorp of regio in Westerwolde gaat ontdekken. 

Bekijk hier de vele mogelijkheden die Westerwolde biedt!

Tip van Westerwolde

Noordpool Express

Na de kerstmarkt in Bourtange nog steeds niet uitgekeken op de kerstmarkten? Maak dan nog een onvergetelijke belevenis met de stoomtrein en ga mee de kerstman op te halen. 
Vanuit Stadskanaal vertrekt de trein naar Veendam in sfeervolle verlichte en verwarmde wagons. Daar eenmaal aangekomen loop je in 10 minuten naar de gezellige kerstmarkt in Veendam, waar je vast en zeker ook de kerstman zal tegenkomen. 

Bekijk dit evenement voor meer informatie hier >>

Deel deze pagina