Koningsdag 2018

Koningsdag 2018

Koningsdag 2018 wordt dit jaar voor de 5e keer gevierd. Natuurlijk is er in de regio Westerwolde ook van alles te beleven op en rond Koningsdag. Bezoek een van de vrijmarkten of luister naar een concert en proost op de Koning, vermaak je in de buitenlucht en nog veel meer!

 

Programma Koningsdag 2018

Hieronder tref je een overzicht van gezellige activiteiten op en rond Koningsdag 2018 aan. 

27 april 2018 Vrijmarkten in Westerwolde

Stadskanaal: in het centrum van Stadskanaal met een van de grootste vrijmarkten van de regio. Van 08.00 uur tot 17.00 uur bruist het centrum!

Musselkanaal: vanaf 08.00uur  Oranjemarkt, gedurende de dag verschillende leuke activiteiten, waaronder een wedstrijd 'Levend Standbeeld' en 'cupcakes competitie'. Meer info: www.oranjecomitemusselkanaal.nl

Koningsdag in Ter Apel

Op 27 april is het Koningsdag en dan organiseert Ter Apel Digitaal Koningsdag in Ter Apel. De vrijmarkt begint om 10.00 uur. U hoeft zich hier niet voor op te geven.
Zowel kinderen als volwassenen kunnen hier gratis hun spulletjes verkopen.

Ook dit jaar zal het feest plaats vinden op het Marktplein. Er worden zeer mooie prijzen verloot, beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand.

Er zijn verschillende optredens, waaronder optredens van de populaire band Betstay en zanger Zwarte Jannes. Dit onder begeleiding van onze DJ: Boemerang.

De catering wordt dit jaar verzorgd door JAHA catering.

Ook is Clown Joepie van de partij. We hebben leuke springkussens waar de kinderen gegarandeerd uren zoet mee zijn. Ook kunnen de kinderen GRATIS geschminkt worden door onze schminkers.

Het belooft dus weer een gezellig drukke boel te worden. Nu nog hopen dat het weer ook meewerkt!

Koningsdag Onstwedde

Een van de activiteiten is een workshop “Hapjesplank maken en wijnproeverij” voor de dames.

Aanvang is rond 14:00 uur in de kantine.
Kosten bedragen € 10,00 p/p, daarvoor mag je natuurlijk de gemaakte spullen meenemen.
Opgave voor 20 april bij onderstaand mailadres.
Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Tevens houden wij dit jaar een kleedjesmarkt voor de jeugd. Dit zal gehouden worden rond de kantine. De jongens en meisjes kunnen op zijn of haar eigen kleedje de zelf meegebrachte spullen aan de man proberen te brengen. Het is niet toegestaan om eten en drinken te verkopen.

Ook is er een fotohoekje voor iedereen die op een leuke, grappige manier zichtzelf wil vastleggen op de gevoelige plaat.

Vanzelfsprekend zijn de kinderen niet vergeten en zij kunnen hun energie kwijt op de springkussens, die van 14:00 uur klaar staan om besprongen te worden.

Voor de liefhebbers is er de fietstocht door de omgeving. Deze start vanaf 14:00 uur

Het Onstwedder stratenvoetbal staat ook weer op het programma.
Aanvang 13:30 uur.

Vanzelfsprekend willen wij graag een lange rij versierde fietsen zien van onze jeugdigen. Die mogelijkheid is er tijdens onze versierde-fietsen-tocht door het dorp. Voor de twee mooist versierde jongens- en meisjesfietsen is een prijsje.
De start is rond 13:30 uur.

Opening en het hijsen van de Nederlandse driekleur begint om 13:00 uur op de Boskamp. Hier wordt jullie gratis een kop koffie aangeboden.
Vanaf 17:00 uur is er live muziek met Duo Allround in de kantine. Dit duo zorgde vorig jaar voor een zeer geslaagd feestje.
En natuurlijk zijn er allerlei hapjes en drankjes verkrijgbaar voor de inwendige mens.
Dus, komt allen voor een dagje Onstwedder gezelligheid.

Concert in Sellingen

Op Koningsdag verzorgt Muziekvereniging Jeduthun, jeugdorkest en blazerklas weer het Koningsdagconcert en aubade voor het gemeentehuis te Sellingen.

Traditiegetrouw geeft muziekvereniging Jeduthun uit Sellingen op Koningsdag een concert/aubade op het plein voor het gemeentehuis. Het concert begint om 10.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk. Onder leiding van dirigent Wim Westerman zal Jeduthun, het jeugdorkest en de blazersklas van de basisschool een feestelijk programma laten horen. Uiteraard zal het gezamenlijk zingen van het “Wilhelmus” niet ontbreken.

Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de gereformeerde kerk in Sellingen.

 

Koningsdag in de stad Groningen

Op vrijdag 27 april 2018 zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig bij de viering van Koningsdag in Groningen.
Alle info: https://koningsdag.groningen.nl/

Route koninklijk bezoek: https://koningsdag.groningen.nl/programma/route-koninklijk-bezoek?platform=hootsuite

Gezellig uit eten met Koningsdag

Heel veel ondernemers in de streek bieden lekkere oranje lekkernijen aan. Pik een terrasje, kijk op http://westerwolde.groningen.nl/eten-drinken/restaurants of http://westerwolde.groningen.nl/eten-drinken/theetuinen-in-westerwolde 

Deel deze pagina