Kriebelbeestjes zoeken

Kriebelbeestjes zoeken

Weet jij wat er onder de waterspiegel leeft? Hoe zien die beestjes er uit? Op zondagmiddag 8 juli ga je met de boswachter op stap door het Dal van de Ruiten Aa. Gewapend met een schepnet ga je samen op onderzoek uit.

Wat is er te doen

Ken je de kleine modderkruiper of ‘het schrijvertje’? Zitten er eigenlijk roofvissen als snoek in de Ruiten Aa? Samen met de boswachter van Natuurmonumenten ontdek je niet alleen wat er onder, maar ook op het wateroppervlak leeft. Het aantal soorten diertjes en welke diertjes je vangt zegt iets over de kwaliteit van het water. Hoe is het daarmee gesteld in het Dal van de Ruiten Aa?

Loeppotje en zoekkaart

Eenmaal in je schepnet wil je natuurlijk ook graag weten wat voor beestjes je hebt gevangen. Met een loeppotje voor de details en een zoekkaart kom je met de boswachter er snel achter wat er allemaal in je schepnet zit. Een bootsmannetje, een waterschorpioen, een riviergrondel of een juffertje? Aan het einde van deze avontuurlijke excursie kijk je met een andere blik naar het (onder)waterleven!

Vies worden mag

Trek stevige schoenen en kleding aan die vies mag worden. Je kunt nat worden. Na afloop van dit mini-avontuur kun je samen met je ouders of opa en oma nog even wat drinken op het terras van Gasterij Natuurlijk Smeerling (eigen kosten).

Opgave en interesse via

Zin om mee te gaan? Aanmelden kan via de www.natuurmonumenten.nl. Kosten: leden van OERRR: € 4,00. Niet leden: € 7,00. Als je ter plekke lid wordt van OERRR mag je gratis mee. Aanmelden kan dan telefonisch via 06 54295276 en hoeft niet via de website. De excursie start om 13.30 uur vanaf de Gasterij Natuurlijk Smeerling in Smeerling (adres: Smeerling 15) en duurt ongeveer 2 uur.

 

Deel deze pagina