Kunst aan de Rand van Nederland

Kunst aan de Rand van Nederland

KUNSTROUTE en EXPOSITIES AAN BEIDE ZIJDEN VAN DE GRENS!

Wat is er te doen

Kunst aan de Rand van Nederland is een podium voor kunstenaars en werd opgericht in 2006, met als doel om kunstliefhebbers in contact te brengen met kunstenaars die hun atelier hebben in de grensstreek van Groningen met Noord Duitsland. Dit door het houden van atelierroutes, tentoonstellingen en andere evenementen. Ook dit jaar organiseert Kunst aan de rand van Nederland weer talrijke activiteiten.
Atelierroute
De Pinkster Kunstroute is een inmiddels niet meer weg te denken evenement in het grensgebied. De charme van deze route is dat er ieder jaar weer andere kunstenaars meedoen. Zij wonen en werken in Jemgum, Bunde, Neudersum, dus vlak over de grens in Duitsland en in Hongerige Wolf, Beerta, Bad Nieuweschans, Bellingwolde, Wedderveer, Wagenborgen, Nieuwolda, Winschoten, Blijham, Wildervank en Ommelanderwijk.
De open atelierroute is op eerste en tweede Pinksterdag, zondag 20 en maandag 21 mei van 12 – 18 uur. Informatie over de deelnemende kunstenaars, locaties, route en foto’s van het zeer gevarieerde werk vindt u op www.kunstaanderandvannederland.nl en in de flyers die verspreid worden. Onderweg van het ene naar het andere atelier kunt u genieten van het weidse en afwisselende landschap aan beide kanten van de grens.

Deelnemende kunstenaars

Er nemen aan deze Pinkster Kunstroute 21 kunstenaars deel.

Opvallend is de diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen: Annette Brouwer, schilderijen; Ingrid Constance, schilderijen, collages; schilderijen, Anneke Gebert, keramiek Krijn de Groot, schilderijen; Hans van Herwijnen, schilderijen, tekeningen; Rudolf Holleman, schilderijen en installaties, Rie Honhof, schilderijen, collages, objecten; Paul Honigh, fotografie; Anita Kloosterman, beelden en schilderijen; Mieke van Es, Iris Gess, Ingalil Lang, Joke Meeüse, Aafke Pierik, Marten Randa, schilderijen; Elke Raasch, beelden en schilderijen, Anke Rietdijk, wandkleden; Willem van de Sanden, schilderijen, tekeningen, grafiek; Jannie Slootweg, glaskunst; Yvonne Struys, schilderijen en installaties, Anka Willems, schilderijen en tekeningen.

Exposities

Behalve de atelierroute zullen er ook diverse tentoonstellingen zijn. Op 20 en 21 mei in Kunsthof Gess in Jemgumgaste 2a Jemgum (D), en van 5 augustus t/m 30 september in KunstZentrumColdam in Coldam (D) nabij Stadt Leer. Alle informatie is te vinden op kunstaanderandvannederland.nl of via telefoonnr. 0597 655420.

Deel deze pagina