Magisch Samhain

Magisch Samhain

Samhain geldt als een van de oudste feesten ter wereld en wordt al duizenden jaren gevierd. Vandaag de dag wordt het nog steeds in Groot-Brittannië gevierd.

Wat is er te doen

De kelten kenden slechts twee seizoenen. Het lichte en het donkere. Samhain kondigde het nieuw seizoen aan, het donkere. Letterlijk betekent Samhain “het einde van de zomer”. Het vee werd naar de stallen gebracht en degene die bestemt waren om te worden gegeten gingen naar de slacht, de lucht werd koud. Voor de elfen zouden komen om de gewassen te laten te laten verdorren moest de oogst van het land.

Na allerlei voorbereiding voor het grote gezamenlijke feest werden alle vuren gedoofd en was het wachtten op de druïden die vervolgens het nieuwe vuur weer zouden ontsteken. Het ontvangen vuur betekende een nieuw begin. Na de komst van het Christendom werd Samhain allerheiligen, het gedenken van de doden en de nacht van Samhain werd allerheiligennacht genoemd, All Hallows-Eve in het Engels, wat later het welbekende Hallow-een werd genoemd.

 

In de magische nacht van Samhain van zaterdag op zondag worden de verschillende dimensies van onze wereld en de geestenwereld opgeheven. Elfen, heksen, druïden, geesten en demonen uit onder- en bovenwereld zullen het vestingstadje innemen. Tijdens een magische markt zullen er allerlei spannende en mysterieuze dingen plaatsvinden.

Op zaterdag en zondag is men omgeven door allerlei magische, mystieke wezens waaronder reuzen (steltlopers) en treden er diverse artiesten op waarna op zaterdagavond het festijn wordt afgesloten met een spectaculaire, niet te ontbreken, vuurshow.

Ook dit jaar stellen wij het zeer op prijs dat onze bezoekers op zaterdag in de traditie van het feest verkleed gaan.

Waar

In de Vesting van Bourtange.

Wanneer

In het weekend van 28. oktober en 29. oktober 2017.

Meer info

Zaterdag 28 Oktober 11.00 uur – 22.30 uur.
Entree volwassene  € 8,50, verkleed € 6,00
Entree kind € 4,50, verkleed € 3,00
Gezinskaart € 22,00 , verkleed € 16,00

Zondag 29 oktober 11.00 uur – 18.00 uur.
Entree volwassene. € 2,50
Entree kind € 1,50
Kinderen tot 6 jaar gratis. 

Deel deze pagina