“Meekomen, jij!” - fotograaf voor 1 dag

“Meekomen, jij!” - fotograaf voor 1 dag

Tijdens Oktober Kindermaand en Museum Kidsweek biedt het MOW I Museum de Oude Wolden een speciale activiteit voor kinderen in de leeftijd 8 -13 jaar.

Wat is er te doen

Met de woorden “meekomen, jij!” werd fotograaf Tonnis Post omstreeks 1900 gevraagd om de slechte woonomstandigheden in Westerwolde op foto’s vast te leggen. Dat werden indrukwekkende beelden. Honderd jaar later onderzocht een andere fotograaf, Dirk Kome, hoe die plekken er tegenwoordig uitzien. Hij ging ook op zoek naar de nakomelingen van de mensen op de foto’s die Tonnis Post maakte. Die oude én nieuwe foto’s zijn van 14 oktober tot en met 31 maart zien in het MOW.

Kinderen kunnen in de herfstvakantie zelf aan de slag als een onderzoeks-fotograaf. Het speurwerk begint met een envelop vol oude foto’s en documenten. Als duidelijk is over welk oud gebouw die gaan, trekken ze er met een plattegrond op uit. Staat het gebouw er nog? Hoe ziet het er tegenwoordig uit en waar wordt het voor gebruikt? Het gebouw wordt opnieuw op beeld vastgelegd. De middag staat in het teken van portretfotografie, zoals dat in de tijd van Tonnis Post gebeurde. Iedereen neemt een originele portretfoto mee naar huis! 

Alle info in het kort

Datum: vrijdag  26 oktober
Tijd: 10.00 – 15.30 uur (vooraf aanmelden noodzakelijk!)
Gratis tijdens Oktober Kindermaand/Museum Kidsweek
MOW I Museum De oude Wolden, Hoofdweg 161 Bellingwolde
Vooraf aanmelden is nodig en kan via info@museumdeoudewolden.nl

Deel deze pagina