Monnikentocht

Monnikentocht

De 23ste  editie van de Monnikentocht is zaterdag 31 augustus. Bij het klooster in Ter Apel vertrekken om 09.30 uur de hardlopers die 34, 43 of 51 kilometer lopen en de deelnemers aan de 33 kilometer wandelen die tussen 8 en 9 uur starten. De na-inschrijving is bij hotel Boschhuis in Ter Apel.

Meer info

Bij camping De Barkhoorn in Sellingen is de start van de negentien kilometer hardlopen (11.00 uur) en de zeventien kilometer wandelen (starten tussen 09.30 en 10.30). De na-inschrijving voor deze twee afstanden is ook bij De Barkhoorn. De finish voor alle afstanden is traditiegetrouw in de vesting Bourtange.

De inschrijvingskosten voor de 33 kilometer wandelen en 34, 43 en 51 kilometer hardlopen zijn bij voorinschrijving (tot en met 22 augustus) 19 euro. Bij na-inschrijving betalen deelnemers 22 euro. Voor de zeventien kilometer wandelen en negentien kilometer hardlopen zijn de inschrijvingskosten bij voorinschrijving (tot en met 22 augustus) 14 euro en 17 euro bij na-inschrijving.

De genoemde bedragen zijn inclusief een herinnering na afloop en busvervoer terug naar Sellingen en Ter Apel. Desgewenst kunnen bij de inschrijving kledingtassen ingeleverd worden voor vervoer naar Bourtange. Douchegelegenheid is er bij camping ’t Plathuis’.

Het parcours leidt door de afwisselende en fraaie landschappen van Westerwolde. De Monnikentocht is een landschapsloop en kent dus geen wedstrijdelement. Onderweg zijn er diverse verzorgingsposten. Kijk voor meer informatie omtrent de loop op www.monnikentocht.nl

Egbert Euving Egbert Euving

Prachtige dorpen in Westerwolde

Westerwolde bestaat uit een aantal sfeervolle dorpjes! Lees hier meer over de bezienswaardigheden in de verschillende dorpen.

Deel deze pagina