Monnikentocht

Monnikentocht

De 23ste editie van de Monnikentocht is zaterdag 31 augustus. Bij het klooster in Ter Apel vertrekken hardlopers die 33, 34, 43 of 51 kilometer lopen.

Bij camping De Barkhoorn in Sellingen is de start van de negentien kilometer hardlopen (11.00 uur) en de zeventien kilometer wandelen (starten tussen 09.30 en 10.00). De na-inschrijving voor deze twee afstanden is ook bij De Barkhoorn. De finish voor alle afstanden is traditiegetrouw in de vesting Bourtange.

De inschrijvingskosten voor 43 en 51 kilometer hardlopen zijn bij voorinschrijving (tot en met 28 augustus) 22,50 euro. Bij na-inschrijving betalen deelnemers 25 euro. Voor de  33 kilometer wandelen en 34 kilometer hardlopen zijn de kosten 20 euro (t/m 28-08) en bij na-inschrijving 23 euro. Voor de zeventien kilometer wandelen en negentien kilometer hardlopen zijn de inschrijvingskosten bij voorinschrijving (tot en met 28 augustus) 15 euro en 18 euro bij na-inschrijving.

De genoemde bedragen zijn inclusief een herinnering na afloop en busvervoer terug naar Sellingen en Ter Apel. Desgewenst kunnen bij de inschrijving kledingtassen ingeleverd worden voor vervoer naar Bourtange. Douchegelegenheid is er bij camping ’t Plathuis’.

Het parcours leidt door de afwisselende en fraaie landschappen van Westerwolde. De Monnikentocht is een landschapsloop en kent dus geen wedstrijdelement. Onderweg zijn er diverse verzorgingsposten. Kijk voor meer informatie omtrent de loop op www.monnikentocht.nl