Oost Groninger Rijwiel driedaagse

Oost Groninger Rijwiel driedaagse

Ook voor dit jaar staan er drie prachtige routes op het programma.

De natuur laat zich in het voorjaar van haar mooiste kant zien. Westerwolde heeft meerdere beschermde natuurgebieden waar vogels en wild zich thuis voelen. Het aangrenzende Oldambt met o.a. De Blauwe Stad is zeker niet minder mooi. Wie weet ziet u de kiekendief, de ijsvogel of een bosuil tijdens uw fietstocht.

Wat is er te doen

Het is zo prachtig fietsen in Westerwolde, Oldambt en omliggende gemeenten. De variatie in het landschap is groot. Lieflijke bosomronde landerijen, open vergezichten met daarboven fraaie wolkenpartijen, door wijken en kanalen doorgraven veengebieden, je vindt het allemaal in het door velen nog niet ontdekte oostelijk Groningen. Laat u verrassen door mee te fietsen!

De routes gaan dit jaar zowel in noordelijke als zuidelijke richting om zo veel mogelijk te laten zien van Westerwolde en ook het Oldambt Ze zijn ongeveer 40 kilometer lang. Halverwege is een stempelpost in een horecagelegenheid, waar deelnemers kunnen uitrusten en de inwendige mens weer energie kan opdoen.

Omdat er vooral door veld en bos wordt gefietst en minder door bebouwing, wordt geadviseerd om voldoende eten en drinken voor onderweg mee te nemen.

Start en finish zijn bij de camping op de Wedderbergen bij Wedde.

Officiële start is 09.30 uur, maar later mag ook, tot 11.uur.

Inschrijving kan ter plaatse, maar ook vooraf, zie hiervoor de website http://rijwieldriedaagse.realsite.nl/
Er is één mevrouw die alle 31 rijwieldriedaagses heeft meegefietst, mw Siny Schutte uit Winschoten.

Ook dit jaar doet zij weer mee.l

U kunt ook nog een aardige prijs winnen door het meedoen aan de puzzel, die elke dag wordt uitgeschreven. Onderweg zijn de vragen geplaatst.

Geen tijd om drie dagen te fietsen, één of twee dagen kan uiteraard ook.
Er is altijd een reparatieteam onderweg om mogelijke pech te verhelpen.
De EHBO is paraat en op gevaarlijke kruispunten staan verkeersregelaars.
De fietsen kunnen 's nachts gestald worden in een overdekte stalling met aansluiting voor elektrische fietsen

Waar

De start vindt ’s morgens van 09.30 tot 11.00 uur plaats bij Camping Wedderbergen in Wedde.

Wanneer

Gedurende drie dagen en wel op 21,22 en 23 mei 2019.

Vaker fietsen in Westerwolde

Fietsen door Westerwolde is één grote belevenis. Hier fiets je over kronkelende fietspaden en langs intieme stukjes hei of akkerland. Beekjes en voorzichtige glooiingen in het land worden afgewisseld door historische panden en gezellige dorpen. Voor wat meer avontuur is er volop vertier in het bos waar je geconcentreerd op de pedalen moet staan om de onverharde paden en de zandheuvels te trotseren. Fietsen door Westerwolde verveelt nooit!

Deel deze pagina