BeLEEF Oudeschans

BeLEEF Oudeschans

Na het overweldigende succes van vorig jaar vindt op zondag 8 september 2019, van 11.00 tot 17.00 uur, de zesentwintigste editie van de Oudeschanskerdag plaats: BeLEEF Oudeschans!

De opzet, verschillende belevingen op verschillende plekken in het prachtige vestingdorp, zal in grote lijnen hetzelfde zijn als vorig jaar.

De succesvolle vijfentwintigste editie heeft zich vorig jaar, met ongeveer 3.000 bezoekers, bewezen daarom zal het hele dorp wederom benut worden.

Wat goed was, zoals onder andere de kunstambachten, het kampement van piekeniers op de brink, de rollende en niet rollende keukens (food trucks) rond de brink en het smartlappenkoor op het dorpsplein, wordt gecontinueerd maar verandering van spijs doet eten! Daarom kan er dit jaar onder meer genoten worden van een biergarten met swingende muziek, een spectaculaire voltige-show en is er een enorme hoeveelheid old-timers te bewonderen. Natuurlijk worden ook de jeugdige bezoekers niet vergeten. De kinderen kunnen kleien, er is een spannende en leerzame speurtocht in en rond de vesting en er zijn er ezeltjes waar op gereden kan worden. Voor dorpsbewoners, schoolkinderen uit de gemeente Westerwolde en andere belangstellenden is er tegenover de stelmakerij, in het kruidenbastion, een vrijmarkt.   

Kortom, voor elk wat wils!