SLAG OM BOURTANGE

SLAG OM BOURTANGE

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 wordt, in en rond de vesting Bourtange, weer het grootse schijngevecht, “De Slag om Bourtange” gehouden. 

Wat is er te doen

Tromgeroffel, bulderende kanonnen, knetterende musketten, hoornblazers, piekeniers en kampvuren van historische legers…

De Slag om Bourtange is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar wordt de vesting geheel  teruggebracht naar het tijdsbeeld  van de 80-jarige oorlog.  De prachtig gereconstrueerde vestingwerken zullen het decor zijn van een historisch spektakel van de eerste orde

In het jaar 1640 hebben de Spaanse troepen de vesting ingenomen, maar de Hollanders hebben plannen om de vesting weer in handen te krijgen.

Of ze dit lukt, kunt u van dichtbij meemaken: een groot aantal soldaten uit vroeger eeuwen tracht de historie zo getrouw mogelijk na te spelen. Naast de spectaculaire veldslagen rond de vesting, kunt u ook het dagelijkse leven uit die tijd aanschouwen. Neem een kijkje in een authentiek kampement, bewonder de schouwspelen en schermutselingen of loop over een markt uit die vervlogen tijd. 

Proef de sfeer van de 17e eeuw in de vesting Bourtange.

De organisatie is in handen van de Stichting Vesting Bourtange ( SVB) en het Exercitie Peloton 

 

Meer info

Openingstijden: Zaterdag  en zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

Interesse in een ander evenement? Beleef het   Vesting Spectaculum . Op deze dagen gaat u terug in de tijd. Terug naar de tijd van bourgondische festijnen, de eerlijke, rauwe tijd van de Middeleeuwen tot de 18e eeuw, waar zelfs de verwachtingen van de ware levensgenieter overtroffen worden.

Deel deze pagina