SLAG OM BOURTANGE

SLAG OM BOURTANGE

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 wordt, in en rond de vesting Bourtange, weer het grootse schijngevecht, “De Slag om Bourtange” gehouden. 

Wat is er te doen

Dit jaar is het weer even 1814 in Bourtange. Troepen van Napoleon bevinden zich in de vesting. Het Nederlandse leger, gesteund door hulpvaardige legers uit onder meer, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk proberen om hun vesting te heroveren.

Ongeveer 400 soldaten hebben hun kampementen in en om de vesting opgezet. Kleding, wapens, keukengerei, tenten, kampleven en voedingsgewoontes zijn exacte kopieën van de tijd rond 1814. De bezoeker reist daadwerkelijk terug in de tijd.  Beide dagen zijn er overal in vesting schermutselingen en schouwspelen en kan men van dichtbij meemaken hoe het krijgsvolk leeft en werkt in de kampementen en handel bedrijft. 

Het hoogtepunt is de groots opgezette slag. Een grote parade met alle soldaten (uitgezonderd de gesneuvelden en gewonden) sluiten het evenement. 

Het gebulder van de kanonnen, de knallen van de musketten, de krijgsmelodieën op trommels en fluiten en het zien van heldhaftige soldaten die voor hun land vechten, zullen de bezoeker nog lange tijd bijblijven. 

“Tastbare” geschiedenis dus, waar men zich middenin kan begeven!

 

Meer info

Openingstijden: Zaterdag  en zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

Interesse in een ander evenement? Beleef het   Vesting Spectaculum . Op deze dagen gaat u terug in de tijd. Terug naar de tijd van bourgondische festijnen, de eerlijke, rauwe tijd van de Middeleeuwen tot de 18e eeuw, waar zelfs de verwachtingen van de ware levensgenieter overtroffen worden.

Deel deze pagina