SLAG OM BOURTANGE

SLAG OM BOURTANGE

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 wordt, in en rond de vesting Bourtange, weer het grootse schijngevecht, “De Slag om Bourtange” gehouden. 

Wat is er te doen

Spektakel in de Vesting, Valt de Vesting dit jaar in handen van de spanjaarden? Maak het mee op 25 en 26 mei. Loop door de kampementen en geniet van het kampleven gedurende de 17e eeuw. 

Op beide dagen vinden er diverse veldslagen plaats op en rond de vesting, troepen marcheren door de Vesting en kooplieden proberen hun waren aan de man te brengen,

Het geheel wordt opgeluisterd met historische muzikanten die zullen proberen het geluid van bulderende kanonnen en musketten te overstemmen. Kortom een historsche veldslag gebaseerd op de 80 jarige oorlog, beleef het in Bourtange!

Proef de sfeer van de 17e eeuw in de vesting Bourtange.

 

Meer info

Openingstijden: Zaterdag  en zondag van 11.00 tot 18.00 uur.
Entree bedraagt € 8.50 per persoon, kinderen van 6 tot 12 jaar betalen € 4.50. Voor gezinnen zijn ook gezinskaarten verkrijgbaar voor € 22,00. 

Parkeren is gratis volg de borden P-Bourtange. 

Vestingdorp Bourtange

Brengt u een bezoek aan Westerwolde dan mag vestingdorp Bourtange niet op uw programma ontbreken. In Bourtange vindt u een reconstructie van de oorspronkelijke vesting van 1742. Wandel over de ophaalbrug het vestingdorp in en stap het verleden binnen.

Deel deze pagina