Smikkelmiddag van ouderwetse streekgerechten

Smikkelmiddag van ouderwetse streekgerechten

Ouderwets lekker eten in het Streekhistorisch Centrum

Op zondag 25 februari organiseert het Streekhistorisch Centrum weer haar jaarlijkse Smikkelmiddag, waar de bezoeker de smaak van vroegere tijden letterlijk kan proeven. Er wordt een viergangenmenu geserveerd die bestaat uit echte ouderwetse winterkost. De gerechten worden bereid door Wim Krol en Dick Verbrugge van Catering & traiteurshuis De Kastanje uit Veenhof.

 

Bij de gerechten wordt ook uitleg gegeven over de bereidingswijze en de tradities eromheen. Op het menu staan deze keer gevulde boontjessoep, spekkedikken, stamppot droge bonen en als toetje watergruwel (‘krentjebrij’). Alle gerechten gaan vergezeld van vruchtensappen en siropen gemaakt van fruit uit de boomgaard van Dick Verbrugge. Men gaat dus niet met een lege maag naar huis.

 

Gezien het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Dat kan telefonisch tijdens kantooruren via 0599-612649, of per e-mail op info@streekhistorischcentrum.nl.

De smikkelmiddag begint om 13.00 uur. Deelnamekosten bedragen € 17,50; donateurs van het Streekhistorisch Centrum betalen € 15,00.

Deel deze pagina