Verrassend Stadskanaal

Verrassend Stadskanaal

15, 16 en 17 juni 2018 staat Stadskanaal weer helemaal op z’n kop! Ook voor deze editie van Verrassend Stadskanaal is er een fantastisch programma samengesteld vol met sport, spel, actie, muziek en theater voor jong én oud.

Wat is er te doen

Programma 2018

Vrijdag 15 juni, officiële opening, Go Sport, Knoalster Trail en Stadskanaal Live.

om 10.00 uur is de officiële opening van Verrassend Stadskanaal op het Raadhuisplein. Daarna begint Go Sport! Go Sport is een onderdeel van Verrassend Stadskanaal.

Ca 3000 scholieren van 10/-t/m 16 jaar zullen. Deze dag deelnemen aan spectaculaire activiteiten.

De jongeren zullen kennismaken met verschillende sporten en verenigingen in de regio.

Er zijn 5 verschillende pleinen met meer dan 70 activiteiten, waaronder defensie, de brandweer, waterballen en theater. Ga voor meer info naar de website van Go Sports.

Knoalster trail.
Om in alle comfort de route te laten lopen, vertrekken de deelnemers in groepen van lopers die starten met tussenpozen van ongeveer 5 minuten. Er zullen per wave een bepaald aantal deelnemers starten. De eerste wave start om 18.00 uur. Er wordt 6, of 10 km afgelegd! De verkenningslopers gaan dwars door gebouwen en onontdekte plekken in Stadskanaal.

Stadskanaal LIVE!
Deze avond zal er worden gezongen en gedanst op het Raadhuisplein met optredens van Straight On Stage, Samantha Steenwijk, Qmusic het foute uur. Aanvang 20.30 uur ! Entree is gratis!

Zaterdag 16 juni: Stadskanaal culinair en Fox Outdoor:
Op het Raadhuisplein zijn foodstands en andere proeverijen te vinden. Maak kennis met de Kanaalster Horeca en heerlijke snacks!

Fox Nightlife en Verrassend Stadskanaal geven samen een gigantisch feest!

Deze zaterdagavond, FOX-avond op het Raadhuisplein! Op het podium zullen spectaculaire optredens te zien zijn van Dj’s en streetacts.Het belooft een gekkenhuis te worden! De entree is gratis.

Zondag 17 juni: langste lunchtafel van Stadskanaal. “Onze” Vaderdag en Het Kanaalconcert:

De langste lunchtafel van Europa staat zondag 17 juni aan de Hoofdstraat, tussen de Europalaan en de Menistenlaan. Tafels en stoelen staan voor u klaar! Kom met uw eigen picknickmand en schuif aan. Iedereen is welkom! Aanvang: 12:00 uur.

‘Onze Vaderdag! De zondagmiddag staat in het teken van Vaderdag en muziek.

’s Middags hebben kinderen de mogelijkheid om wat leuks voor vader te maken. Daarnaast zijn er diverse optredens van onder andere singer, songwriter en producer Ralph van Manen en de vocal band Gospel4U.

Voor muziekliefhebbers is deze middag zeker een aanrader!

Ons eigen ‘Prinsengrachtconcert’ op het kanaal.

Kom op zondag 17 juni met je bootje naar de Eurobrug in Stadskanaal, om te genieten van het Groninger studentenorkest Mira. Dit is een compleet symfonieorkest en zij zullen werken van Rossini, Mahler en Mussorgsky spelen. Het concert begint om 20:00 uur en is de afsluiting van Verrassend Stadskanaal en onze eigen variatie op het ‘Prinsengrachtconcert’

Uiteraard kunt u ook gewoon op de wal gaan zitten,

Speciaal voor de inwoners van Waterland worden twee bruggen die avond bediend: de brug die Stuurboord en Bakboord verbindt en de Gele Klap. Tijden waarop de bruggen bediend worden:18:30 – 19:00 uur en21:30 – 22:00 uur. Een unieke belevenis die je niet mag missen. Voor meer informatie, zie www.verrassendstadskanaal.

Zaterdag 16 en zondag 17 juni zal ook het Pagefestival plaatsvinden.
Dit jaar voor de dertigste keer!

Het Pagefestival, viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan. Ruim 270 bands dan wel solo-muzikanten, veel ook afkomstig uit de directe omgeving, hebben er op het podium gestaan in die periode aan de dag camping in het Pagedal. Pagefestival is inmiddels uitgegroeid tot een tweedaagse breed cultureel festival!  U kunt genieten van: o.a. (straat-)theater voor jong en oud, een markt, foodtrucks, kinderactiviteiten (schilderijen van o.a. Pascal Bunk uit Stadskanaal), Speciaal dit jaar is de inrichting van een tentoonstelling “30 jaar Pagepop/Pagefestival”. In het scoutinggebouw. Zie voor programma: www.pagefestival.nl

Deel deze pagina