WANDELEN MET GIDS LANGS DE “ARCHITECTUURROUTE TER APEL

WANDELEN MET GIDS LANGS DE “ARCHITECTUURROUTE TER APEL

Tourist Info Ter Apel organiseert in 2018 op twee data een wandeling met uitleg langs mooie plekjes en landschappen in Ter Apel.
De data zijn steeds op de zaterdag:   zaterdag  14 juli aan het begin van de zomervakantie en zaterdag 15 september.
Startplaats voor deelnemers en tevens parkeerplaats is het terrein naast HCR. ,,Het Boschhuis” aan de Boslaan in Ter Apel. Vertrek om 14.30 uur.  Einde ca. 17.00 uur. 

Wat is er te doen

De wandeling begint in de middeleeuwse kloosterenclave Apell en gaat via de wandelbossen langs de Sellingerstraat naar de woonwijk de Ruitenkamp, langs de voormalige RHBS, thans R.S.G. (rijksmonument) en vervolgens richting centrum naar het Stads-Ter Apeler kanaal, omzoomd met prachtige oude bomen en zich in het water spiegelende herenhuizen.

Via de Synagogebrug bij de jachthaven gaat de wandeling terug langs de Schotslaan, de Boslaan en tenslotte het Boschhuis.

Uitleg wordt gegeven over de ontstaanswijze van het oude zandgedeelte van Ter Apel en het nieuwe veenkoloniale gedeelte, op zijn mooist langs de oude bosranden van de voormalige kloosterbossen van het Kruisherenklooster Domus Novae Lucis uit 1465.    

 

Meer info

Inschrijfgeld bedraagt €. 2,00 p.p. waarvoor de deelnemer een fraaie kleurenfolder krijgt. U kunt dit ter plekke verrekenen met de gids. Het geheel omvat 3,5 tot 4 km. wandelroute.

Ergens op de route wordt een sanitaire stop met koffie/theepauze georganiseerd.

Deelnemers kunnen zich aanmelden bij het kantoor van Tourist Info, Markt 29, Ter Apel. telefoonnummer 0599-581277 of e-mail:info@touristinfoterapel.nl

 

Deel deze pagina