“Wandelen werkt”

“Wandelen werkt”

Onder de naam “Wandelen werkt” wordt er op elke woensdagochtend, steeds op een andere plek in het mooie Westerwolde en omgeving, een Ommetje van 7-8 km gewandeld.

 

Met de Ommetjes willen we het volgende bereiken:

 1. Vitaliteit: wandelen verhoogt de vitaliteit van zowel lichaam als geest. Hierdoor kunnen we de dagelijkse hobbels beter nemen.
 2. Natuur: wandelen in de natuur geeft rustige en natuurlijke prikkels en geen hectische prikkels zoals in een dorp/stad. Hierdoor komt onze geest tot rust.
 3. Gezelligheid: tijdens het wandelen praten we veel gemakkelijker en opener omdat we elkaar niet aankijken. Dit geeft een prettig en ontspannen gevoel.
 4. Cultuur: onderweg zien we mooie landschappen en (historische) gebouwen, die onze nieuwsgierigheid prikkelen. Verhalen hierover zijn interessant.

  Onder de naam “Wandelen werkt” wordt er op elke woensdagochtend, steeds op een andere plek  in het mooie Westerwolde en omgeving, een Ommetje van 7-8 km gewandeld.

  We wandelen in een rustige tempo. Voor de snellere wandelaars geldt de afspraak dat zij wachten op elke kruising! Soms klinkt een fluitsignaal, dat alleen aan de voorste wandelaars vraagt om te wachten, opdat de anderen kunnen aansluiten. Vaak wordt op deze momenten iets door de wandelcoaches in 1-2 minuten vertelt over wat ons altijd weer boeit. De langzame wandelaars worden verzocht aansluiting met de groep te behouden.

  Om de vitaliteit extra te bevorderen wordt er in ’t begin van elk Ommetje per groep een korte oefening gedaan. Ook tijdens het wandelen kan de wandelcoach suggesties doen.

  Via de mail en mondeling wordt er informatie verstrekt over schoenen, kleding en alle andere zaken die voor een wandelaar van belang kunnen zijn. Ook kunt u bij ons terecht over alle mogelijke vragen.

  Aan het eind van elke maand krijgt u de planning voor de komende maand.

  In de maand oktober staan de volgende wandelingen in de planning.
   2 oktober: Bellingwolde bij de Meet. We schuiven aan bij de Beweegmarkt: Gezellig Gezond
  9 oktober: Wedderbergen bij Weddermeerpaviljoen,
  16 oktober: Borsum (Duitsland) bij Hasses,
  23 oktober: Wessinghuizen bij Arthy,
  30 oktober: Wessingtange bij Kloosterboerderij.
  U ontvangt elke donderdagmiddag de traditioneel geworden uitnodiging voor de volgende week op de mail, facebook, verschillende website-agenda’s. Ook delen vele wandelaars deze uitnodiging op het facebook-site en zetten hun foto’s van het Ommetje op facebook, wat toont dat de Ommetjes leuk zijn.

  Wij vragen jullie om met name de uitnodiging van mij en het verslag van Ooldrik te delen op jullie facebook-site.