Westerwolde rijgt, tien dagen tuinen en kunst

Westerwolde rijgt, tien dagen tuinen en kunst

Westerwolde heeft een landschap dat de gemiddelde toerist verrast. Want weidsheid verwachtend biedt Westerwolde een bosrijk beekdallandschap, uitgestrekte natuurgebieden met kabbelende riviertjes en vriendelijke esdorpen waar het goed toeven is. Voor de gasten, maar ook voor de bewoners zelf. In dit decor zijn pareltjes van tuinen te vinden. Van klein en knus, tot Engels landelijk. Met het accent op kunst of op kunstig tuinieren. Die parels rijgen we tijdens 'Westerwolde rijgt' van 15 t/m 24 juni 2018 voor u aan elkaar door middel van fiets- en autoroutes, maar ook letterlijk. Bij elke tuin ontvangt u namelijk een kraal, symbool voor de parel die u bezoekt, en al die kralen kunt u rijgen tot een bijzonder snoer, een prachtig aandenken aan uw bezoek aan Westerwolde.

Wat is er te doen

Tijdens Westerwolde rijgt vormen 18 tuinen en 3 bijzondere locaties elk een podium voor (regionale) kunst en cultuur.

Tuinen en exposities
De 18 tuinen zijn stuk voor stuk uniek door de verscheidenheid in aanleg, sfeer en grootte en inmiddels bekend om hun kwaliteit. Iedere tuineigenaar heeft één of meerdere kunstenaars uitgenodigd om in zijn tuin te exposeren. Iedere tuin is daardoor een verrassing! Toegang gratis.

Bijzondere locaties
Museum de Oude Wolden, Burcht Wedde, en Gasterij Natuurlijk Smeerling  zijn vier bijzondere locaties en deelnemer aan Westerwolde rijgt. Zij hebben bijzondere exposities en/of activiteiten en zijn gratis toegankelijk. 

Muziekprogramma
Tijdens Westerwolde rijgt is  er een aanvullend programma met live muziek (van pop tot klassiek) op wisselende locaties. Laat u verrassen of plan uw tuinbezoeken juist aan de hand van deze optredens. Het hele programma staat op www.westerwolderijgt.nl

Westerwolde rijgt FAIR
Onderdeel van het programma is de Westerwolde rijgt FAIR in het beschermde dorpsgezicht van Smeerling, tussen monumentale boerderijen en bijzondere natuur.
Rond Gasterij Natuurlijk Smeerling en op het terrein van Natuurmonumenten staan ongeveer 50 stands met daarin tuingerelateerde zaken en kunst(zinnigheid). Er is live muziek en leuke activiteiten voor kinderen.
Waar: 9591 TX Smeerling, Onstwedde
Wanneer: woensdag 20 junivan 10.00 tot 17.00 uur
Toegang: gratis

Waar

Regio Westerwolde, Oost Groningen

Wanneer

Van 15 t/m 24 juni 2018. 

Deel deze pagina