Workshop kruiden tekenen door Zwaantje Weishaupt in Museum Klooster Ter Apel.

Workshop kruiden tekenen door Zwaantje Weishaupt in Museum Klooster Ter Apel.

In het kader van de Expositie ‘Werken in kloosters: De Kruidentuin’ geeft beeldend kunstenaar Zwaantje Weishaupt een workshop Kruidenplanten tekenen in Museum Klooster Ter Apel. Tekenen is ontdekken. Kijken, schetsen en uitwerken.

Zwaantje Weishaupt, geboren op 23 februari 1956 in Emmercompascuum, tekent al van jongs af aan. De techniek voor haar huidige specialiteit, pentekeningen, ontwikkelt ze in haar jeugd bij de plaatselijke soos. Alle zwart wit posters voor activiteiten in de soos voorziet zij met stift van schaduwen en grijstinten. ‘Niets in het leven is zwart wit.’

Het spanningsveld tussen licht en donker staat in Zwaantjes werk centraal. Daarnaast probeert ze met haar tekeningen een verhaaltje te vertellen. Ze houdt ervan grapjes in tekeningen te verstoppen. Maar uiteindelijk draait het om de schoonheid van het plaatje. Tekenen heeft voor Zwaantje een meditatief karakter. ‘Ik wil gewoon mooie dingen maken, klaar!’.

Zwaantje geeft een kijkje in de keuken van een beeldend kunstenaar, maar om mee te doen hoeft men beslist geen tekentalent te zijn. Na een inleiding in Kloostercafé De Refter, onder het genot van een kopje koffie of thee, gaat iedereen vooral lekker aan de slag! Afhankelijk van het weer buiten tussen de kruiden in de tuin of binnen met geurige boeketten. Misschien ontdekt iemand wel een verborgen talent, maar het wordt gegarandeerd een leuke en leerzame middag!

Meer info: Kosten (incl. entree, consumptie en deelname workshop): € 28,50 per volwassene. Museumkaart niet geldig. Materiaal is voorhanden.
Uitsluitend op reservering via 0599 581370 of info@kloosterterapel.nl, uiterlijk twee dagen voorafgaand aan de workshop vòòr 16.00 uur. Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen. Bij onvoldoende aanmeldingen heeft de workshop geen doorgang.
 https://www.kloosterterapel.nl/nl/expositie-werkeninkloosters-dekruidentuin#workshop ; http: //www.roggelelie.nl/atelier.htm