Zeer diverse kunst van tien kunstenaars uit de eigen regio

Zeer diverse kunst van tien kunstenaars uit de eigen regio

Al weer de derde reeks 24K ging in 2016 van start, met elke maand een andere interessante kunstenaar uit de eigen regio. Al deze tien kunstenaars komen nu samen in deze overzichts-tentoonstelling. Met: Ilse Brul, Marloes Buigel Boering, Birke Eng, Nelleke Hulshoff, Ingalil Lang, Rika Post, Harry Schomaker, Geert Schreuder, Magriet van der Werff en Heleen Wilkens.

Wat is er te doen

24K XL is de finale van alweer de derde expositiereeks 24K. Onder deze noemer exposeerde elke maand een andere interessante kunstenaar uit de regio in de ontvangst van het museum, afgewisseld met enkele langer durende specials. 24K verwijst naar het aantal kilometers dat het museum tot de eigen regio rekent en naar 24 karaat, de eenheid voor zuiver goud. De afgelopen reeks ging einde 2016 van start en eindigt vlak voor deze tentoonstelling.

De getoonde kunst loopt van abstract naar figuratief, van de verbeelding van de prachtige natuur in het Gronings-Duitse grensgebied tot menselijke personages, van ingetogen grijzen naar spetterende kleuren. Het werk is even divers als regio rondom het museum rijk aan kunstleven is. Speciaal voor de tentoonstelling liet het MOW een unieke kaartenbundel maken.

Museum de Oude Wolden, Hoofdweg 161,  0597 – 53 15 09 info@museumdeoudewolden.nl

Deel deze pagina