Fietsen en meer in Westerwolde

Fietsroutes in Groningen

Bij fietsen in Groningen denk je wellicht aan 'tegen de wind in fietsen langs uitgestrekte akkers', maar Westerwolde is anders. Hier zijn geen rechte lijnen, maar kronkelwegen. Geen verre einders, maar intieme stukjes hei, bos of akkerland. In Westerwolde fiets je langs kronkelende beekjes en zie je voorzichtige glooiingen in het land afgewisseld met historische gebouwen en gezellige dorpen. Kom naar het best bewaarde geheim van Nederland en laat je verrassen!


Favoriete fietsroutes Groningen

De meest favoriete fietsroutes in Groningen liggen in Westerwolde:

  • Stroomdalroute Zuid-Groningen
  • Westerwoldse Aa fietsroute
  • Vestingroute
  • Ruiten Aa route

Deze en nog veel meer fietsroutes zijn verkrijgbaar bij onze kantoren.

Uitgebreid fietsroutenetwerk

Via het uitgebreide fietsroutenetwerk vindt u eenvoudig uw weg over honderden kilometers comfortabele fietspaden. Of volg een van de vele fietsroutes in Groningen die Tourist Info Westerwolde heeft uitgezet door charmant Westerwolde. 

Gratis knooppuntenkaart met 9 gratis routes downloaden

Download via onderstaande knoppen de Knooppuntenkaart met 9 mooie routes door heel Westerwolde en de fiets- of wandeltocht in Westerwoldse voetsporen van meester-schrijver J.H. Neuteboom. 

MTB routes in Westerwolde

Met een scala aan vergezichten en landschappen ontbreken mountainbike-routes natuurlijk niet in Westerwolde. We hebben met 220 km zelfs het langste MTB-routenetwerk van Nederland!

Lees alles over de MTB-routes in Westerwolde

United Countries Tour

Tourist Info Westerwolde heeft diverse grensoverschrijdende fietsroutes. De United Countries Tour is een 600 km bewegwijzerde route, uitgezet in het grensgebied. Het noordelijke deel van de route wordt ´Smokkelroute´ genoemd, het zuidelijke deel ´Pioniersroute´. Van deze route is een overzichtskaart beschikbaar.


Routesuggesties door Westerwolde