Middeleeuws Ter Apel

Middeleeuws Ter Apel

Het grootste en meest authentieke vijftiende-eeuwse middeleeuwse evenement van Nederland. Met het prachtige middeleeuwse Kruisherenklooster als achtergrond wordt u teruggevoerd in de tijd. Het leven in de middeleeuwen in al zijn facetten wordt u getoond.

Wat is er te doen

Jaarlijks dompelt Ter Apel zich onder in middeleeuwse sferen. Vele groepen re-enactors, marktlui, muzikanten en entertainers komen naar deze mooie plek met het eeuwenoude Kruisherenklooster als centraal punt. Kom en beleef de middeleeuwen!

Op de markt vindt u bijvoorbeeld het boogschuttersgilde, een houtbewerker, een beenbewerker, een touwslager, een goudsmid een papiermaker en nog veel meer oude ambachten. Leuk om te zien en ook erg leerzaam voor uw kinderen! Er zijn middeleeuwse kinderpelen, theatervoorstellingen, goochelaars en poppenspelers en verschillende muziekgezelschappen die u Middeleeuwse muziek laten horen.

Voor 2017 is het thema BOUWEN IN DE MIDDELEEUWEN!

Programmaoverzicht 2017

Er zijn op beide dagen bijna elk moment van de dag leuke activiteiten, workshops en lezingen op Middeleeuws Ter Apel. Hieronder vindt u een overzicht met tijden en locaties. Soms zijn er meerdere locaties op één tijdstip, deze vindt u dan in de kolom ‘tweede activiteit’. Op zaterdagavond is er ook een spectaculair avondprogramma. https://middeleeuwsterapel.nl/programma/

Middeleeuws Ter Apel voor kinderen

Waarom dragen jullie zulke rare schoenen!” of “Hebben jullie ook een echt huis?” zijn zomaar een paar vragen die kinderen regelmatig stellen op Middeleeuws Ter Apel. Een bezoek aan ons evenement is niet alleen heel leuk, maar ook heel spannend en leerzaam. Ontdek samen van alles over de geschiedenis, moedig de ridders aan tijdens de veldslagen en doe mee aan de middeleeuws spelletjes!
programma van 2017   https://middeleeuwsterapel.nl/programma/programma-voor-kinderen/

Middeleeuws banket

Een groot Middeleeuws Banket met gerechten uit de middeleeuwen, romantische en opzwepende muziek van troubadours, verhalen die je meenemen naar een tijd die bruiste en de middeleeuwen heel dichtbij brengen.

Benieuwd wat ze in deze regio aten in de middeleeuwen? De wereld bleek ook toen dichtbij. We serveren gerechten die hier graag werden gegeten terwijl hun roots verder weg lagen. We vieren de Arabische contacten, het Romeinse geloof in de medicinale werking van gerechten en de noordelijke nieuwsgierigheid naar specerijen, suiker en ‘nieuwe’ groente.
Kijk voor het uitgebreide menu en reservering op:
https://middeleeuwsterapel.nl/programma/middeleeuws-banket/

Waar

Bij Klooster Ter Apel in Ter Apel. Volg in Ter Apel de P-borden Middeleeuwse dagen.

Prijs

Prijzen voorverkoop:
Dagkaart volwassene  € 8,00 ( aan de kassa € 10,00) 
Dagkaart jongeren 12 t/m 16 jaar € 4.00 ( aan de kassa: € 5.00)
Toegang kinderen 0 t/m 11 jaar: gratis 

Passe-partout ( 2 dagen) 
Volwassene  € 14,00 ( aan de kassa: € 20.00) 
Jongeren 12 t/m 16 jaar € 7,00 ( aan de kassa: € 10.00) 
Kinderen 0 t/m 11 jaar gratis
Online bestellen: https://middeleeuwsterapel.nl/tickets/

Overnachten in Ter Apel

Wilt u het hele weekend genieten van Middeleeuws Ter Apel? Boek dan een overnachting in de buurt!

Hotel: 


B&B:


Camping:

 

Groepsaccommodatie:

  • Westerweelde
  • De Bosrand

 

Vakantiehuisjes:

  • Kloosteroord
  • De Tuinkamer
  • de Wiltskamp
  • De TAK

Deel deze pagina