Middeleeuws Ter Apel

Middeleeuws Ter Apel

Het grootste en meest authentieke vijftiende-eeuwse middeleeuwse evenement van Nederland. Met het prachtige middeleeuwse Kruisherenklooster als achtergrond wordt u teruggevoerd in de tijd. Het leven in de middeleeuwen in al zijn facetten wordt u getoond.

Wat is er te doen

Jaarlijks dompelt Ter Apel zich onder in middeleeuwse sferen. Vele groepen re-enactors, marktlui, muzikanten en entertainers komen naar deze mooie plek met het eeuwenoude Kruisherenklooster als centraal punt. Kom en beleef de middeleeuwen!

Op de markt vindt u bijvoorbeeld het boogschuttersgilde, een houtbewerker, een beenbewerker, een touwslager, een goudsmid een papiermaker en nog veel meer oude ambachten. Leuk om te zien en ook erg leerzaam voor uw kinderen! Er zijn middeleeuwse kinderpelen, theatervoorstellingen, goochelaars en poppenspelers en verschillende muziekgezelschappen die u Middeleeuwse muziek laten horen.

Het thema in 2018 is nog niet bekend. 

Middeleeuws Ter Apel voor kinderen

Waarom dragen jullie zulke rare schoenen!” of “Hebben jullie ook een echt huis?” zijn zomaar een paar vragen die kinderen regelmatig stellen op Middeleeuws Ter Apel. Een bezoek aan ons evenement is niet alleen heel leuk, maar ook heel spannend en leerzaam. Ontdek samen van alles over de geschiedenis, moedig de ridders aan tijdens de veldslagen en doe mee aan de middeleeuws spelletjes!

Middeleeuws banket

Een groot Middeleeuws Banket met gerechten uit de middeleeuwen, romantische en opzwepende muziek van troubadours, verhalen die je meenemen naar een tijd die bruiste en de middeleeuwen heel dichtbij brengen.

Benieuwd wat ze in deze regio aten in de middeleeuwen? De wereld bleek ook toen dichtbij. We serveren gerechten die hier graag werden gegeten terwijl hun roots verder weg lagen. We vieren de Arabische contacten, het Romeinse geloof in de medicinale werking van gerechten en de noordelijke nieuwsgierigheid naar specerijen, suiker en ‘nieuwe’ groente.
Kijk voor het uitgebreide menu en reservering op:
https://middeleeuwsterapel.nl/programma/middeleeuws-banket/

Waar

Bij Klooster Ter Apel in Ter Apel. Volg in Ter Apel de P-borden Middeleeuwse dagen.

Overnachten in Ter Apel

Wilt u het hele weekend genieten van Middeleeuws Ter Apel? Boek dan een overnachting in de buurt!

Hotel: 


B&B:


Camping:

 

Groepsaccommodatie:

  • Westerweelde
  • De Bosrand

 

Vakantiehuisjes:

  • Kloosteroord
  • De Tuinkamer
  • de Wiltskamp
  • De TAK

Deel deze pagina