Cursus Gastheer van het landschap

donderdag 01 februari 2018

Cursus Gastheer van het landschap

In februari 2018 verzorgen IVN en SBB een gastheerschapcursus voor (recreatie)ondernemers en werknemers.

Over de cursus

In vier middagbijeenkomsten worden de deelnemers opgeleid tot ambassadeur/voorlichter van het gebied Westerwolde. Goede voorlichting en educatie dragen bij aan het behoud van dit bijzondere landschap. Door het volgen van de cursus leert u uw woon- en werkomgeving (nog) beter kennen en kunt u uw gasten goed en gericht doorverwijzen. Daarom spreken we over gastheren, gastvrouwen of gebiedsambassadeurs. Tijdens de cursus leren ondernemers elkaar ook kennen, worden gegevens en ervaringen uitgewisseld en onderlinge afspraken gemaakt.

De cursus is bedoeld voor (recreatie)ondernemers die zich willen inzetten en betrokken voelen bij het gebied Westerwolde.

De kosten per deelnemer bedragen € 150,-. Per cursus kunnen zich maximaal 25 deelnemers inschrijven.

Waar en wanneer

De bijeenkomsten zijn op maandag 19 en 26 februari, 5 en 12 maart 2018 van 13.00 uur tot 16.00 uur. De locatie wisselt en wordt bij voorkeur in het bedrijf van een van de deelnemende ondernemers verzorgd.  Zo kijken we bij elkaar in de 'keuken'. De locatie van de eerste bijeenkomst wordt later bekend gemaakt.

Meer info

Om het certificaat te behalen zal elke cursist minimaal drie van de vier bijeenkomsten moeten bijwonen. Gedurende de cursus krijgen de cursisten een kleine huiswerkopdracht in de eigen woonomgeving. Wilt u meer informatie over de cursus dan kunt u contact opnemen met Wim Meijberg, projectleider IVN, tel 06-25251465.

Deel deze pagina