Miniserie over Cittaslow Westerwolde van start

woensdag 28 maart 2018

Vanaf vandaag is de eerste aflevering van de miniserie over Cittaslow Westerwolde online te bekijken. De miniserie bestaat uit zes filmpjes die ieder een kernwaarde van de Cittaslow filosofie behandelen en hoe Westerwolde daar invulling aan geeft. De filmpjes zijn gemaakt met en door inwoners, supporters, ondernemers en andere partijen uit Westerwolde. 

Met de miniserie wil de gemeente Westerwolde kijkers kennis laten maken met Cittaslow Westerwolde en laten zien wat het gebied allemaal te bieden heeft. De onderwerpen die in de reeks aan bod komen zijn Landschap, Cultuurhistorie, Streekproducten, Gastvrijheid, Maatschappelijke betrokkenheid en Innovatie en duurzaamheid. Omdat het Cittaslow gedachtegoed voor alle inwoners van Westerwolde is, is het gehele project uitgevoerd in samenwerking met inwoners, supporters en andere lokale partijen. De films zijn gemaakt door filmmaker Jan Bos van JayBee Film afkomstig uit Sellingen, de mensen en ondernemers in de films zijn Westerwolders, en ook de voice-over in één van de afleveringen komt oorspronkelijk uit Westerwolde.

In de eerste aflevering neemt Sanne Meijer van de blog Sanne Meijer Onderweg de kijker mee naar de prachtige natuur die Westerwolde rijk is en vertelt hoe het gebied is ontstaan.  De komende zes weken wordt iedere woensdag een nieuwe aflevering gepubliceerd op het YouTube kanaal van gemeente Westerwolde, op www.facebook.com/GemeenteWesterwolde/ en /www.instagram.com/gemeente_westerwolde/ . Volg deze accounts dus en mis geen aflevering! https://www.youtube.com/watch?v=CT0tUggVgtE 

Cittaslow

Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Cittaslow Nederland is het netwerk van alle gemeenten in Nederland met het Cittaslow keurmerk. Door zich aan te sluiten bij het Nederlandse Cittaslow netwerk, kunnen gemeenten samenwerken om de kwaliteit van leven te verbeteren door het authentieke te koesteren en nieuwe technieken in te zetten die vooruitgang mogelijk maken. Meer informatie is te vinden op www.cittaslow-nederland.nl.

Deel deze pagina