Ondernemers Westerwolde blij met Pronkjewailpad

vrijdag 14 september 2018

Ondernemers Westerwolde blij met Pronkjewailpad

Ondernemers in Westerwolde reageren enthousiast op het voorgenomen besluit van de gemeenteraad van de gemeente Westerwolde om gelden (ruim 30.000 euro, red.) beschikbaar te stellen voor het zogenaamde Pronkjewailpad. Dit is een wandelroute van 250 kilometer door het gehele zuiden van de provincie Groningen, in aansluiting op een pad wat in het voorjaar van 2018 in het noorden van de provincie is gerealiseerd.

Ondernemers langs de route kunnen fungeren als stempelpost en op die manier extra bezoekers trekken. De route loopt langs bekende toeristische trekkers in Westerwolde, zoals Vesting Bourtange en Klooster Ter Apel, maar ook door natuurgebieden rond Smeerling en Sellingen. Diverse ondernemers hebben zich al aangemeld als stempelpost, maar er kunnen zeker nog stempelposten bij stelt Bianca Kruize, voorzitter van de Stichting Promotie Westerwolde, die ook het Pronkjewailpad van harte ondersteund.

Het Pronkjewailpad is een initiatief van Tocht om de Noord, een jaarlijks wandelevenement, waar zoveel deelnemers op af komen dat men ook heeft gekozen voor permanente wandelroutes door de provincie die deelnemers op meerdere dagen kunnen afleggen. De noordroute heeft in 2018 meer dan 2500 wandelaars getrokken.

Ondernemers die meer informatie wensen over de mogelijkheid om stempelpost langs de route door Westerwolde te worden kunnen zich aanmelden via www.tochtomdenoord.nl. Het is de bedoeling dat de zogenaamde zuidroute in het voorjaar van 2019 geheel gereed is om te bewandelen.

Deel deze pagina