Samen sportief voor de regio

donderdag 01 maart 2018

Samen sportief voor de regio

Zondag 25 maart 2018 vindt de 3e editie plaats van de Bruintje Beer tocht. Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om ook met een standaardfiets of e-bike deel te nemen. Stichting Promotie Westerwolde heeft voor deze fietsliefhebbers een speciale route uitgezet van ongeveer 50 kilometer, slingerend door het mooie Westerwolde. 

Fiets mee voor het goede doel

Dit jaar is het goede doel van de Bruintje Beer Tocht 'Kindervakanties bijeen fietsen voor kinderen in Burcht Wedde'. Voor kinderen die helaas niet op vakantie kunnen wil de Bruintje Beer Tocht dit jaar geld bij elkaar fietsen om de kinderen in de Burcht Wedde een vakantie te kunnen geven. De Burcht Wedde is een bijzonder vakantieverblijf voor kinderen tot 16 jaar. Een fantastisch kinderhotel, waar kinderen een fijne vakantie kunnen beleven, als ze zelf om wat voor reden niet kunnen. 

 

Met de Racefiets

Voor de sportieve fietsers met een racefiets is er een route van 90 kilometer uitgestippeld door het mooie Westerwolde.  De route gaat door de veenkoloniën heen , via Smeerling richting Wedde. Bij de Burcht van Wedde is een verzorgingspost aanwezig, waar de rijders ook even het toilet kunnen bezoeken. 

Verder tijdens de route zullen zij vesting Bourtange aandoen, waar een koffiestop met appelgebak wordt gehouden. De koffie en appelgebak worden ook dit jaar weer gesponsord en zal ongetwijfeld weer heerlijk smaken. De route wordt vervolgd langs de kloosterboerderij, het klooster en nog veel meer mooie bezienswaardigheden. De route is volledig uitgezet met duidelijke pijlen en zal uiteindelijk de fiets terugbrengen naar de Bruintje Beer plaats: Musselkanaal. 

 

Met de 'gewone' fiets of e-bike

Voor de recreanten onder de fietsers is er een speciale route uitgezet door Stichting Promotie Westerwolde. Een route voor de fietsers die willen genieten van het mooie Westerwoldse landschap. Deze 50 kilometer lange route gaat door de veenkoloniën via de Rode Loper in Stadskanaal richting Wedde. Ook hier is er voor de recreatieve fiets een kop koffie met appelgebak. Na deze pauze vervolgen de fietsers hun route door het charmante Westerwolde via Smeerling terug naar Musselkanaal. 

Op de route is de mogelijkheid om de elektrische fiets op te laden bij de burcht van Wedde na 27 kilometer, net over de helft van de route.

Meer weten over deze fietstocht? Lees dan meer op onze site!

Deel deze pagina