WANDELEN MET GIDS LANGS DE “ARCHITECTUURROUTE TER APEL’

maandag 13 mei 2019

WANDELEN MET GIDS LANGS DE “ARCHITECTUURROUTE TER APEL’

Tourist Info Ter Apel organiseert op 1 juni, 13 juli en 14 september 2019, een wandeling met gids langs mooie plekjes en landschappen in Ter Apel. Startplaats voor deelnemers en tevens parkeer-plaats is het parkeerterrein naast Hotel Boschhuis de Boslaan 6 in Ter Apel. Vertrek om 14.30 uur. Einde ca. 17.00 uur.

De wandeling begint in de middeleeuwse kloosterenclave Apel en gaat via de wandelbossen langs de Sellingerstraat naar de woonwijk de Ruitenkamp, langs de voormalige RHBS, thans R.S.G. (rijksmonument) en vervolgens richting centrum naar het Stads-Ter Apeler-kanaal. Via de Synagoge-brug bij de jachthaven gaat de wandeling terug langs de Schotslaan, de Boslaan en tenslotte het Boschhuis.

Uitleg wordt gegeven over de ontstaanswijze van het oude zandgedeelte van Ter Apel en het nieuwe veenkoloniale gedeelte, op zijn mooist langs de oude bosranden van de voormalige kloosterbossen van het Kruisherenklooster Domus Novae Lucis uit 1465.

Inschrijfgeld bedraagt € 2,00 p.p. waarvoor de deelnemer een fraaie kleurenfolder krijgt. U kunt dit ter plekke verrekenen met de gids. Het geheel omvat 3,5 tot 4 km. wandelroute. Ergens op de route wordt een sanitaire stop met koffie/theepauze georganiseerd.

Deelnemers kunnen zich aanmelden bij het kantoor van Tourist Info, Markt 29, Ter Apel, telefoonnummer 0599-581277 of e-mail: info@touristinfoterapel.nl

Meer info over Ter Apel

Ter Apel ligt op de grens van Groningen, Drenthe en Duitsland, in het uiterste zuidoosten van de provincie Groningen op een beboste zandrug.  
Klooster Ter Apel is een voormalig klooster in het zuidoosten van de provincie Groningen bij het dorp Ter Apel. In de Conventgebouwen zijn onder meer het Museum voor Klooster- en Kerkgeschiedenis & Religieuze Kunst en twee galerieën voor hedendaagse kunst gevestigd.
Middeleeuws Ter Apel. Het grootste en meest authentieke vijftiende-eeuwse middeleeuwse evenement van Nederland.

Deel deze pagina