Wandeling met uitleg langs mooie plekjes en landschappen in Ter Apel.

woensdag 09 mei 2018

Wandeling met uitleg langs mooie plekjes en landschappen in Ter Apel.

De “Vereniging Tourisme Ter Apel en omgeving” organiseert in 2018 op drie data een wandeling met uitleg langs mooie plekjes en landschappen in Ter Apel.

Wat is er te doen

De data zijn steeds op de zaterdag: zaterdag 12 mei, zaterdag 14 juli, aan het begin van de zomervakantie, en zaterdag 8 september, tijdens de jaarlijkse landelijke manifestatie “Open Monumentendag”.

Startplaats voor deelnemers en tevens parkeerplaats is het terrein naast HCR. Het Boschhuis aan de Poortweg. Aanvang 14.30 uur. Einde ca. 16.30 uur. De gids vertrekt om 14.35 uur.

De wandeling begint in de middeleeuwse kloosterenclave Apell en gaat via de wandelbossen langs de Sellingerstraat naar de nieuwe woonwijk de Ruitenkamp, langs de voormalige RHBS van Ter Apel (rijksmonument) en vervolgens richting centrum naar het Stads-Ter Apeler kanaal, omzoomd met prachtige oude bomen en zich in het water spiegelende herenhuizen.

Via de houten brug bij de jachthaven (ter hoogte van de voormalige synagoge van Ter Apel) gaat de wandeling terug langs de Schotslaan, de Boschlaan en tenslotte het Boschhuis.

Uitleg wordt gegeven over de ontstaanswijze van het oude zandgedeelte van Ter Apel en het nieuwe veenkoloniale gedeelte, op zijn mooist langs de oude bosranden van de voormalige kloosterbossen van het Kruisherenklooster Domus Novae Lucis uit 1465. Het geheel omvat 3,5 tot 4 km. wandelroute. Ergens op de route wordt een sanitaire stop met koffie/theepauze georganiseerd.

Deelnemers kunnen zich aanmelden bij het kantoor van Tourist Office Ter Apel op het volgende mailadres: tourismeterapel@hotmail.com
De groep kan maximaal 30 personen omvatten.

Deel deze pagina