Wandelweekend gericht op 'De Gaast'

donderdag 08 februari 2018

Wandelweekend gericht op 'De Gaast'

Tijdens het wandelweekend staat het natuurgebied 'De Gaast' volop in de schijnwerpers.

Stiltegebied 'De Gaast'

Dit jaar wordt het wandelweekend georganiseerd in het weekend van 23 en 24 juni 2018. Elk jaar valt het wandelweekend in het laatste weekend van Westerwolde Rijgt. Een gezellige week voorafgaand aan dit weekend. 

Vorig jaar stonden de bossen in Sellingen centraal tijdens het wandelweekend en leverde dit een deelname op van ongeveer 800 deelnemers, een record! Dit jaar richten wij ons op het stiltegebied 'De Gaast' en hopen we op weer hetzelfde aantal of misschien wel meer. 'De Gaast' is een prachtig stukje natuurgebied dat in de winter vaak erg nat is, omdat het dan het bergingsgebied van de Westerwoldse Aa is. In de zomer is het minder nat en is het één en al natuur wat er speelt. Het natuurgebied bevindt zich aan de rand van de Wedderbergen, tussen Blijham en Bellingwolde, nabij de molen Weddermarke. 

Wanneer kun je 'De Gaast' ontdekken?

De Gaast krijgt dit weekend een hoofdrol in de 8e editie van het Westerwolde Wandelweekend. De nadruk om dit gebied te bezoeken ligt op de zaterdagavond 23 juni. Op deze avond kunnen deelnemers vanaf het dorpshuis 'De Voortgang in Wedde een wandeltocht maken door dit gebied. In de molen kunnen ze luisteren naar prachtige liedjes van Hans van der Lijke, de troubadour. De totale lengte van deze tocht is 10 kilometer en op zondagavond is het mogelijk om langere afstanden af te leggen. 

 

Deel deze pagina