Maak je vakantie onvergetelijk in Westerwolde!

Vakantie in Nederland? Dan gaat u naar het best bewaarde geheim van Nederland dat nog diep weggestopt ligt nabij de Duitse grens: Westerwolde. Westerwolde heeft veel te bieden voor jong én oud. Naast de prachtige en gevarieerde natuur is er ook nog eens veel te beleven. Vakantie in Westerwolde is pas echt genieten met een grote ‘G’!

RIJKE HISTORIE

Als je je vakantie in Westerwolde doorbrengt, zal de rijke historie je zeker niet ontgaan. In dit gebied, het best waarde geheim van Nederland, is in 1568 de 80-jarige oorlog met Spanje begonnen. Hier gaf Willem van Oranje zijn broer Willem Lodewijk van Nassau de opdracht om Noord-Nederland vanuit Duitsland te veroveren. Vestingen en schansen werden aangelegd om de Spanjaarden te dwarsbomen.

Een bezoek aan vesting Bourtange en Oudeschans is dan ook zeker de moeite waard. Hier ga je terug in de tijd, de tijd waar het allemaal begon. In de zomermaanden worden kanonnen afgeschoten en vinden spektakels plaats. Voor jong en oud een geweldige belevenis!Kindvriendelijk


Op de grotere campings is er volop vertier voor kinderen en jongeren. Ook daarbuiten is veel te beleven. Speeltuinen, avonturenparken en zwemplassen met zandstranden zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Daarnaast worden er in de nabij gelegen dorpen talloze leuke activiteiten georganiseerd voor het gehele gezin. In Westerwolde kom je tijd te kort!

Rust en Schoonheid


Natuurliefhebbers raken in Westerwolde niet uitgekeken. De oude bossen met hun slingerende paden leiden je naar prachtige heidevelden, verscholen vennen en moerassen en kabbelende beekjes. Via oude landweggetjes kom je in vriendelijke dorpen met eeuwenoude boerderijen. Na elke bocht verandert het landschap. In Westerwolde kun je nog wandelen, fietsen en kanoën zonder ook maar iemand tegen te komen!

Wandelen en Fietsen


Voor wandelaars zijn er tientallen wandelroutes uitgezet van een paar kilometer tot maar liefst het 80-kilometer tellende Westerwoldepad. Wist je dat een deel van de lange-afstand wandelroute Noaberpad (415 kilometer) - van Bad Nieuweschans naar Kleef (Duitsland) - door Westerwolde loopt? Daarnaast heeft Westerwolde ook een prachtig netwerk van ruim 200 kilometer aan mountainbikeroutes!


 

 

 


Waarom niet in Nederland?


Een vraag die bij veel gezinnen in Nederland ieder jaar naar voren komt is: "Waar gaan we dit jaar naar toe met vakantie?"

Gaan we naar het buitenland of blijven we deze vakantie in Nederland? Het scheelt vaak in reistijd en in brandstof, maar in Nederland is vaak het weer voor velen een onvoorspelbare factor. Dit zorgt er dan ook vaak voor dat de keuze soms kort voor vertrek nog moet worden gemaakt met alle stressfactoren erbij. 

Westerwolde biedt dé oplossing en maakt jouw vakantie onvergetelijk! Want ook al is het weer wat minder, dan aan de Costa Brava, toch heeft Westerwolde dan nog genoeg te bieden. 

 


 

 

 Westerwolde moet je gewoon een keer hebben gezien!

Westerwolde is een uniek stukje Groningen. Hier is Nederland ontstaan. Dit nog relatief onbekende gebied is uitermate geschikt als vakantiebestemming in Nederland voor zowel gezinnen als voor mensen die de rust willen opzoeken. Of je nu een huisje wilt boeken op een mooi vakantiepark, een plaats wilt reserveren op een kindvriendelijke camping of een lekker rustig plekje bij de boer of in een bed & breakfast in een van de pittoreske dorpjes wilt overnachten, in Westerwolde vind je altijd de ideale overnachting voor je vakantie!

Wil jij tijdens je vakantie genieten met een grote 'G'? Breng je vakantie in Nederland door in Westerwolde. Boek vandaag nog een overnachting bij een van de campings, vakantieparken, hotels, bed & breakfasts of groepaccomodaties!