Op vakantie in Nederland

VAKANTIE IN NEDERLAND

VAKANTIE VIEREN JE IN WESTERWOLDE

Vakantie vieren in Westerwolde kan helemaal naar eigen wensen. Of je nu gezellig met het gezin een paar weken weg wilt, samen met je partner de rust wilt opzoeken of met een vriend of vriendin nieuwe plekken wilt ontdekken, door het veelzijdige gebied kan het hier allemaal. Westerwolde is een prachtig gebied op de grens van Drenthe-Groningen nabij de grens van Duitsland. Een gebied dat door steeds meer Nederlanders en Duitsers als een ideaal vakantieoord wordt beschouwd. Volkskrant-journalist Caspar Jansen noemde Westerwolde in een van zijn columns als 'het best bewaarde geheim van Nederland'. Naast een weelde aan natuurschoon is er een rijke historie. Hier - in de burcht van Wedde - is Nederland ontstaan. Je vakantie vieren in Westerwolde is zeker de moeite waard!

 Wacht niet te lang met boeken. De campings, hotels, B&B's en andere verblijfsaccommodaties zitten al aardig vol. 


slide
slide
slide
slide
slide
  • thumb
  • thumb
  • thumb
  • thumb
  • thumb

Wat is jouw favoriete manier van vakantie vieren?

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of er zijn wel mogelijkheden om er een vakantie van te maken. Zo is er voor iedereen wat wils en dat maakt dat er ruime keuze is. 

In Westerwolde zijn er ook veel mogelijkheden om vakantie te vieren. Ben je een echte natuurliefhebber, dan kun je bij ons terecht op één van de vele campings of bungalowparken die de regio rijk is. Stap vanaf je vakantieplekje op je fiets of huur een kano en ontdek de schitterende natuur van Westerwolde.

Heb je toch liever wat meer luxe en geniet je van cultuur? Ook dan heb je in Westerwolde voldoende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld genieten in een luxe villa dichtbij culturele activiteiten, zoals het bezoeken van het vestingstadje Bourtange. 

Nieuwsgierig naar alle accomodaties die er te vinden zijn in Westerwolde? We hebben ze op een rijtje gezet. Klik op onderstaande link, vind jouw droomplek en boek! 

Boek jouw vakantie voor 2020


EROPUIT IN NEDERLAND

Vakantie in Westerwolde is een feest voor iedereen

Vakantie vieren in Westerwolde is één groot feest. Houd je van shoppen? Ontdek dan gezellige plaatsen, zoals Stadskanaal of Winschoten. Maar ook de stad Groningen ligt binnen handbereik. Ben je iemand die van de natuur houdt? Dan kom je hier helemaal niet meer weg, want je kan hier genieten van oeroude bossen, heidevelden, oeroude bossen of kabbelende beekjes. Daarnaast is er in de regio Westerwolde veel cultuur te ontdekken. Wat dacht je van een bezoekje aan eeuwenoude kerken en/of kloosters. Of bekijk een van de mooie vestingstadjes en ontdek de geschiedenis van Westerwolde. Ook zijn er elke week leuke evenementen in Westerwolde. Wanneer je vakantie viert in Westerwolde, maak je iedereen blij. Voor jong en oud is er iets te beleven. 

Vakantie in Drenthe en Groningen voor het hele gezin

 

WANDELEN IN DRENTHE EN GRONINGEN

Wandelen door het schitterende landschap in Westerwolde

Houd je van de natuur en ben je gek op wandelen? Dan is vakantie vieren in Westerwolde echt iets voor jou. Je kunt hier kiezen uit verschillende lange afstandswandelingen, zoals het Noaberpad of het Westerwoldepad. Toch liever een kortere route? Dat is ook mogelijk. We hebben 36 wandelroutes in verschillende afstanden voor je uitgestippeld. In de regio Westerwolde is veel diversiteit in de natuur te vinden, waardoor elke wandelroute je weer doet verrassen. Van het een op andere moment wandel je door oeroude bossen of langs de beekdalen 'De Westerwoldse Aa' of de 'Ruiten Aa'. 

wandelen in Groningen door bossen, langs beekdalen en over heide velden in Westerwolde

FIETSEN IN DRENTHE EN GRONINGEN

Fietsen door Westerwolde

Veel mensen kiezen tegenwoordig een fietsvakantie. Lekker ontspannend, veel zien van de omgeving en goed voor lichaam en geest. Er zijn georganiseerde fietsvakanties, maar je kunt ze ook prima zelf verzorgen. In Westerwolde hebben we ruim tien verschillende fietsroutes voor je uitgestippeld. Ook hebben we fantastische tochten speciaal voor mountainbikers of wielrenners. 


Wielrennen in Drenthe en Groningen
Fietsen in Drenthe en Groningen

 

WANNEER ZIJN DE VAKANTIES IN NEDERLAND?


Vakanties in 2020

Omdat de vakanties in Nederland zijn verspreid, hebben we voor het gemak een overzicht gemaakt waar je kunt zien wanneer het in jouw regio vakantie is. Op deze manier is het nog gemakkelijker om je vakantie(s) in Nederland of een weekendje weg te boeken! 

Wist je dat het vieren van een vakantie in Westerwolde elk seizoen prachtig is? De natuur verandert per jaargetijde. Elke wandeling of fietstocht die je in Westerwolde maakt, is een belevenis. Je raakt hier nooit uitgekeken. Zelfs als je een route meerdere keren wandelt of fietst, zal je elke keer weer iets nieuws ontdekken.

Daarnaast is er het hele jaar door volop vertier voor jong en oud. De evenementenkalender is alle seizoenen gevuld met leuke, mooi activiteiten. Houd ook ons Facebook- en Instagramaccount in de gaten!
 

Vakantie in Westerwolde? Boek een overnachting en laat je verwonderen. In het beste bewaarde geheim van Nederland ben je altijd welkom!

Vakantie 2020 Regio in Nederland  Van Tot Weeknummer
Voorjaarsvakantie Noord 15 feb 2020 23 feb 2020 8
Voorjaarsvakantie Midden en Zuid 22 feb 2020 1 mrt 2020 9
Meivakantie  Heel Nederland 25 apr 2020 3 mei 2020 18
Zomervakantie Noord 4 jul 2020 16 aug 2020 28 t/m 33
Zomervakantie Midden 18 jul 2020 30 aug 2020 30 t/m 35
Zomervakantie Zuid 11 jul 2020 23 aug 2020 29 t/m 34
Bouwvak Noord 18 jul 2020 8 aug 2020 29 t/m 32
Bouwvak Midden 1 aug 2020 22 aug 2020 31 t/m 34
Bouwvak Zuid 25 jul 2020 15 aug 2020 30 t/m 33
Herfstvakantie Noord 10 okt 2020 18 okt 2020 42
Herfstvakantie 2020 Midden en Zuid 17 okt 2020 25 okt 2020 43
Kerstvakantie 2020 Heel Nederland 19 dec 2020 3 jan 2021 52 + 53

 

Alle data onder voorbehoud, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Verdeling vakanties in Nederland Bron: Wikipedia.org


OVERNACHTEN IN WESTERWOLDE
 

Deel deze pagina