Vier je vakantie in Westerwolde

DROOM JIJ AL OVER JOUW VAKANTIE IN 2020?

Leef jij ook zo van vakantie naar vakantie? Dan ben je vast al druk bezig met het bedenken waar je volgend jaar je vakantie wilt gaan vieren? Heb je zin om lekker ver weg te gaan naar bijvoorbeeld Toscane of de ergens in de Alpen? Of blijf je liever in eigen land, zodat je niet zolang in de auto hoeft te zitten. Het kan ook zomaar zijn dat je liever een vliegvakantie of een all-in resort prefereert. Het maakt niet uit wat je gaat doen, maar veel mensen zijn nu al druk bezig met het reserveren van hun toekomstige vakantieplek. Wees er daarom snel bij, want de mooiste hotels en campings zitten al vol voordat je het weet. 


slide
slide
slide
slide
slide
  • thumb
  • thumb
  • thumb
  • thumb
  • thumb

Wat is jouw favoriete manier van vakantie vieren?

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of er zijn wel mogelijkheden om er een vakantie van te maken. Zo is er voor iedereen wat wils en dat maakt dat er ruime keuze is. 

In Westerwolde zijn er ook veel mogelijkheden om vakantie te vieren. Ben je een echte natuurliefhebber, dan kun je bij ons terecht op één van de vele campings of bungalowparken die de regio rijk is. Stap vanaf je vakantieplekje op je fiets of huur een kano en ontdek de schitterende natuur van Westerwolde.

Heb je toch liever wat meer luxe en geniet je van cultuur? Ook dan heb je in Westerwolde voldoende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld genieten in een luxe villa dichtbij culturele activiteiten, zoals het bezoeken van het vestingstadje Bourtange. 

Nieuwsgierig naar alle accomodaties die er te vinden zijn in Westerwolde? We hebben ze op een rijtje gezet. Klik op onderstaande link, vind jouw droomplek en boek! 

Boek hier je vakantie in Westerwolde


Wanneer zijn de vakanties?


Vakanties in 2020

Omdat de vakanties in Nederland verspreidt zijn, hebben we voor het gemak een overzicht gemaakt waar je kunt zien wanneer het in jouw regio vakantie is. Zo kun je nog makkelijker je vakanties inplannen! 

 

Vakantie 2020 Regio in Nederland  Van Tot Weeknummer
Voorjaarsvakantie Noord 15 feb 2020 23 feb 2020 8
Voorjaarsvakantie Midden en Zuid 22 feb 2020 1 mrt 2020 9
Meivakantie  Heel Nederland 25 apr 2020 3 mei 2020 18
Zomervakantie Noord 4 jul 2020 16 aug 2020 28 t/m 33
Zomervakantie Midden 18 jul 2020 30 aug 2020 30 t/m 35
Zomervakantie Zuid 11 jul 2020 23 aug 2020 29 t/m 34
Bouwvak Noord 18 jul 2020 8 aug 2020 29 t/m 32
Bouwvak Midden 1 aug 2020 22 aug 2020 31 t/m 34
Bouwvak Zuid 25 jul 2020 15 aug 2020 30 t/m 33
Herfstvakantie Noord 10 okt 2020 18 okt 2020 42
Herfstvakantie 2020 Midden en Zuid 17 okt 2020 25 okt 2020 43
Kerstvakantie 2020 Heel Nederland 19 dec 2020 3 jan 2021 52 + 53

 

Alle data onder voorbehoud, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Verdeling vakanties in Nederland Bron: Wikipedia.org
 

 


Wandel door het schitterende landschap in Westerwolde

Houd je van natuur en ben je gek op wandelen? Dan is vakantie vieren in Westerwolde echt iets voor jou. Je kunt hier kiezen uit verschillende lange afstandswandelingen, zoals het Noaberpad of het Westerwoldepad. Toch liever een kortere route? Dat is ook mogelijk, want we hebben 36 wandelroutes in verschillende afstanden voor je uitgestippeld. In regio Westerwolde is zoveel diversiteit in de natuur te vinden, zodat elke route je weer doet verrassen. Van het een op andere moment wandel je door oeroude bossen of loop je langs de beekdalen 'De Westerwoldse Aa' of de 'Ruiten Aa'. 


wandelen door Westerwolde in Groningen

 

 

 


Fietsen door Westerwolde

Veel mensen kiezen tegenwoordig een fietsvakantie. Lekker ontspannend, veel zien van de omgeving en goed voor lichaam en geest. Er zijn georganiseerde fietsvakanties, maar je kunt ze ook prima zelf verzorgen. In Westerwolde hebben we ruim tien verschillende fietsroutes voor je uitgestippeld. Ook hebben we fantastische tochten speciaal voor mountainbikers of wielrenners. 


Fietsers in het bos in Westerwolde
Sportieve fietsers over brug


 

 


Voor iedereen één groot feest in Westerwolde

Vakantie vieren in Westerwolde is één groot feest. Je kunt namelijk alle kanten op, ongeacht je interesses. Houd je van shoppen? Ontdek dan gezellige plaatsen zoals Stadskanaal of Winschoten. Maar ook de stad Groningen ligt binnen handbereik. Ben je iemand die van de natuur houdt? Dan kom je hier helemaal niet meer weg, want je kan hier genieten van oeroude bossen, heidevelden, oeroude bossen of kabbelende beekjes. Daarnaast is er in de regio Westerwolde veel cultuur te ontdekken. Wat dacht je van een bezoekje aan eeuwenoude kerken en/of kloosters. Of bekijk één van de mooie vestingstadjes en ontdek de geschiedenis van Westerwolde. Ook zijn er elke week wel leuke evenementen in Westerwolde. Wanneer je vakantie viert in Westerwolde maak je iedereen blij, want er is voor elk wat wils. 


Molen in Westerwolde
Evenement Middeleeuws Ter Apel in Westerwolde

 

Deel deze pagina