Pronkjewailpad

WANDELEN LANGS EN DOOR DE PRONKJUWELEN VAN GRONINGEN

Het Pronkjewailpad, de Zuidroute, opent in april! Een nieuw wandelevenement annex langeafstandspad van 350 kilometer. Tientallen ondernemers en organisaties zetten de deuren van 4 april tot 1 november van donderdag tot en met zondag open om wandelaars te ontvangen.

ONTDEK GASTVRIJ GRONINGEN

Wie het pad wandelt, ontdekt gastvrij Groningen! Je ziet leuke musea, mooie borgen, middeleeuwse kerken en prachtige tuinen. Daarnaast kom je langs diverse ‘highlights’, zoals LocLoods 1877 (Oude Remise), Vesting Bourtange, Museum Klooster Ter Apel, Veenkoloniaal Museum en Borg Nienoord.

INSCHRIJVEN PRONKJEWAILPAD

Eind maart 2019 start de inschrijving via www.pronkjewailpad.nl. Deelnemers ontvangen op vertoon van het inschrijfformulier bij een tiental uitgiftepunten (veelal VVV’s), de zogenaamde Pronkjewailkaart. Dit is een stempelkaart waarmee de pronkjuwelen worden ‘verzilverd’, geproefd en beleefd. Wie alle benodigde stempels heeft binnengehaald, wordt uitgenodigd voor het slotevenement inclusief de huldiging in de Martinikerk.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Periode: van 4 april tot 1 november 2019.
Kosten:  Zuidroute: € 42,00 Noordroute: € 38,00 , inclusief bezoek aan alle pronkjuwelen.
Startplaats: zelf te bepalen.
Route: dwars door de provincie Groningen.
Afstand: de Zuidroute heeft een afstand van 350 km. en de Noordroute is 250 km. lang. Beide routes zijn in etappes te volbrengen.
Huldiging: medio november in de Martinikerk.

Karakter: een langeafstandspad gecombineerd met een wandelevenement, dat langs en door de highlights van Groningen gaat. Dit evenement kan gedurende een half jaar worden gelopen.

Meer informatie? Deelnemen aan het Pronkjewailpad?
Ga naar www.pronkjewailpad.nl.

Deel deze pagina