Wandelroute 4: De Hoorndermeden Wedde, 4 km.

Wandelroute 4: De Hoorndermeden Wedde, 4 km

 

Let op, bij hoog water is deze route mogelijk niet toegankelijk(voornamelijk in herfst en winterperiode) Het gaat dan voornamelijk om de oevers van de Westerwoldse Aa, die dan onder water kunnen staan.

De oeverlanden van de Westerwoldse Aa ten zuiden en ten noorden van Wedde zijn nu bijna geheel in eigendom van Staatsbosbeheer en worden gebruikt als onbemest hooiland. Eenmaal per jaar, na het broedseizoen, wordt er gemaaid, wat zeer ten goede komt aan flora en fauna.

Sommige ‘meden’ (de Weddermeden of Hoorndermeden, De Gaast) dienen ook als boezemgebied: via een inlaat in de zomerkade kan overtollig water hier tijdelijk worden opgeslagen. De inlaat is een verlaagd stuk zomerdijk, soms versterkt met beton om uitschuren te voorkomen (punt 6 route ‘De Hoorndermeden). Zakt het water in de rivier dan wordt het water weer uit het boezemgebied gemalen.

N.B.: De route is, als er schapen of koeien grazen, verboden voor honden!

Routebeschrijving en routekaart downloaden

De routebeschrijving en de routekaart kunnen worden gedownload door op onderstaande link te klikken. Vervolgens kunt u de routebeschrijving en de kaart uitprinten.
Download de kaart met de route
Download de routebeschrijving
We hebben van deze route ook een GPX bestand voor gebruik op een GPS of een Smartphone.
Download 04 -De Hoorndermeden-Wedde gpx.gpx

Kaart route 4 De Hoorndermeden-Wedde

3,88 km

Sponsor

Dit is een route van de Stichting Wandelen in Westerwolde.

Meer foto's route 4

Klik op onderstaande foto om meer foto's van route 4 te bekijken.

Deel deze pagina