Wandelroute 6: Kerkepad Wedde, 5,5 km.

Wandelroute 6: Kerkepad Wedde, 5,5 km

 

Let op, bij hoog water is deze wandelroute mogelijk niet toegankelijk, (voornamelijk in herfst en winterperiode).! Het gaat dan voornamelijk om de oevers van de Westerwoldse Aa, die dan onder water kunnen staan.

Wedde en meer nog het naburige Wedderveer waren tot in de vijftiger jaren van de twintigste eeuw wereldse dorpen. Etablissementen als hotel Buenos Aires, een pand met prachtige veranda op de plaats waar nu het gemeentehuis staat, hotel Westerwolde, café Speelman en ‘Klein Scheveningen’ waren uitgaans- en recreatiecentra en de Weddermarkten trokken mensen uit de wijde omtrek.

De stoomtram maakte het vertier voor de hele streek goed bereikbaar.

Het recreatiegebied De Wedderbergen, met vakantiehuisjes, een jachthaven (waar vroeger Klein Scheveningen was) en een visplas met zandstranden zal niet voor niets op die plek zijn ontstaan. 

Routebeschrijving en routekaart downloaden

De routebeschrijving en de routekaart kunnen worden gedownload door op onderstaande link te klikken. Vervolgens kunt u de routebeschrijving en de kaart uitprinten.
Download de kaart met de route
Download de routebeschrijving
We hebben van deze route ook een GPX bestand voor gebruik op een GPS of een Smartphone.
Download 06 -Kerkepad-Wedde.gpx

Kaart route 6 Kerkepad Wedde

5,7 km

Sponsor

Dit is een route van de Stichting Wandelen in Westerwolde.
Sponsor van deze route is Buiten Wedde:

BuitenWedde is een woonboerderij net buiten Wedde, gelegen aan het natuurgebied Hoorndermeeden, waarin drie ruime en verzorgde recreatieappartementen zijn gevestigd. Ook de royale, parkachtige en beschutte tuin staat ter beschikking van de gasten. De appartementen worden verhuurd voor een weekendje weg, vakantie of  zakelijk verblijf, maar zijn ook geschikt voor bijvoorbeeld een familieweekend t/m 16 personen.  Achter op het terrein ligt een klein natuurkampeerterrein met circa 10 tentplaatsen met verzorgd sanitair, een slechtweervoorziening en is prachtig gelegen tussen natuurlijke wallen én met een vrij uitzicht over het Groninger landschap.


BuitenWedde
Hoornderweg 19-B,
9698 PK Wedde

06-44504386

www.buitenwedde.nl
info@buitenwedde.nl

facebook.com/buitenwedde
instagram.com/buitenwedde

 

Meer foto's van route 6

Klik op onderstaande foto om meer foto's van route 6 te bekijken.

Deel deze pagina