Groepsarrangement: Tussen Klooster en Vesting

Groepsarrangement: Tussen Klooster en Vesting

U bezoekt Klooster Ter Apel, het middeleeuwse plattelandsklooster Anno 1465, gedurende de ochtend. In de middag bezoekt u Vesting Bourtange, een historisch verdedigingswerk Anno 1742.

Bij aankomst tegen 10.00 uur verwelkomen wij u in Kloostercafé De Refter met twee maal een Kloostermok koffie of thee en één plak Kruisherencake. Om 10.30 uur volgt een rondleiding door de museale vertrekken, ondermeer de Kloosterkerk, Kloosterhof met Kruidentuin, Kloosterzolder met ziekenzaal, slaapcellen, schrijfkamer, atelier van de glazenier, Proviandkelder et cetera. U heeft volop de gelegenheid Klooster Ter Apel individueel te bezichtigen, waarbij diverse exposities als ook de Kloosterenclave uw interesse zullen wekken. Ter afsluiting wordt u een souvenir overhandigd.

Aansluitend, rond het middaguur, kan het arrangement in overleg uitgebreid worden met een kruisheerlijke Kloosterlunch of een Kloosterlijke Picknick met Westerwoldse streekproducten in Klooster Ter Apel (met uitzondering van de zondag), òf een goed verzorgde Westerwoldse koffietafel in vestingrestaurant ’s Lands-Huys te Bourtange.

In aansluiting op de lunch in Klooster Ter Apel: Vertrek, op eigen gelegenheid naar Vesting Bourtange. Een informatieve dia-klankbeeld serie in Filmzaal ‘De Poort’ vertelt het ontstaan van de vesting, het verval en de reconstructie. Aansluitend een rondleiding door de gehele vesting, onder leiding van een gids.

Meer informatie

Arrangementsprijs: € 27,50* per persoon, bij een minimale groepsgrootte van 20 personen.
De MuseumKaart is in combinatie met rondleidingen/arrangementen niet geldig.

Wij heten u van harte welkom en hopen u als onze gasten tijdens uw reis door deze twee historische oorden te mogen begroeten.

Voor vragen en/of reservering verwijzen wij u naar het mailadres: anastasia@kloosterterapel.nl dan wel kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer: +31 (0)599 581370.

*prijswijziging voorbehouden

boek nu voor € 27,50 p.p.

Deel deze pagina