Musselkanaal

Musselkanaal

Musselkanaal is een lintdorp. Het dorp ligt in het verlengde van Stadskanaal in de gelijknamige gemeente en aan het Musselkanaal.

Museumspoorlijn STAR

De Museumspoorlijn STAR rijdt sinds 1994 met een historische stoomtrein en gerestaureerde dieseltreinen tussen Veendam en Musselkanaal. Met een lengte van 26 km is het de langste museumlijn van Nederland. 

Bruintje Beer

In Musselkanaal stond een Branbergen koekjesfabriek, die koekjes bakte met de beeltenis van Bruintje Beer.

Bruintje Beer is sinds 1920 verbonden met de geschiedenis van Musselkanaal. Hier was de koekjesfabriek van Branbergen gevestigd, die koekjes maakte met het logo van Bruintje Beer. Als productnaam werd de stripheld Bruintje Beer verbonden aan de promotie van de producten van Branbergen.

Het Spoordok

Musselkanaal heeft een prachtige passantenhaven met aanlegsteigers en douche- en toiletruimtes, het Spoordok. Daar is tevens een zeer geliefde camperplaats.

Het Spoordok ligt op slechts 200 meter van het centrum van Musselkanaal. Ook heeft het wasgelegenheid, een stortplaats voor chemische toiletten, innamepunt voor vervuild water, gratis WiFi, wasmachine en wasdroger en een boothelling. De camperplaats is elk jaar van 1 april tot 1 november geopend en de passantenhaven van 1 mei tot 1 oktober.

Deel deze pagina