Herfstvakantie 2019

Herfstvakantie in Westerwolde

Met uw kinderen en / of kleinkinderen eropuit in de herfstvakantie?Genieten van Westerwolde gehuld in de mooiste herfstkleuren. Bezoek Magisch Samhain in het sfeervolle Bourtange. 

Oktober is ook Kindermaand in Groningen, wat betekent dat kinderen gratis toegang hebben tot culturele instellingen en er vele leuke extra activiteiten worden georganiseerd.
Info volgt.

Dinopark Landgoed Tenaxx in Wedde in herfstvakantie: pompoenen en sp(r)ookjestochten

In de herfstvakantie is Dinopark Landgoed Tenaxx in Wedde van 19 tot en met 27 oktober dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00 uur. Er zijn dan weer allerlei bijzondere dingen te doen en te zien op het landgoed. De activiteiten vinden zoveel mogelijk plaats in verwarmde tenten en overdekte plaatsen.

Dagelijks kunnen kinderen onder leiding van Ranger Richard pompoenen uithollen en er mooie dinokoppen in snijden. Op zaterdag 19 en woensdag 23 oktober blijft het park langer open en is er van 16:00 tot 20:00 uur een Sp(r)ookjestocht uitgezet door de organisatie ‘Spooktocht Appingedam’. De sp(r)ookjestocht is niet al te eng en ook geschikt voor jongere kinderen. De dino’s in het bos zijn prachtig verlicht en er is een route langs allerlei sprookjesfiguren, zoals o.a. een heks, tovenaar, feeën, elfjes en Indianen. Bij de sprookjesfiguren zijn opdrachtjes te doen en kun je een stempel krijgen. Als je stempelkaart vol is, krijg je een leuk aandenken. Op 19 en 23 oktober kun je in plaats van pompoensnijden je eigen wandelstok met lichtjes maken om mee te nemen als je de sp(r)ookjestocht gaat lopen.

Alle evenementen zijn bij de normale entreeprijs inbegrepen, net als onbeperkt frietjes, snacks en ranja.

Meer info, openingstijden en prijzen: www.landgoedtenaxx.nl

Herfstvakantie bij Museumspoorlijn STAR: kinderen gratis mee

Tijdens de herfstvakantie rijdt de stoomtrein van Museumspoorlijn STAR op zondag 20, dinsdag 22, woensdag 23 en zondag 27 oktober. We rijden op die dagen volgens de groene dienstregeling drie keer tussen Stadskanaal en Veendam. En omdat het Oktobermaand Kindermaand is mogen alle kinderen t/m de basisschool gratis met de trein mee. Op zondag 27 oktober zijn er ook extra activiteiten voor de kinderen. Kijk voor de dienstregeling op onze website.

Deel deze pagina