Kerstvakantie 2019

Kerstvakantie in Westerwolde

December en de Kerstvakantie is altijd een gezellige tijd. Er wordt veel tijd doorgebracht met familie, vrienden, lekker eten en cadeautjes. Deze dagen zijn ook bijzonder geschikt om gezellig met elkaar op pad te gaan. Wandelingen maken door de prachtige natuur, een gezellige kerstmarkt bezoeken, kerstinkopen doen, iets creatiefs doen. De mogelijkheden zijn legio!

Kerstmarkten in Bourtange

Kerst vieren op een unieke locatie? Bezoek dan de kerstmarkten in Vesting Bourtange, één van de mooiste kerstmarkten in Nederland. De hele vesting prachtig verlicht, de bruggen en toegangswegen zijn versierd met duizenden lichtjes en op de vestingwallen tientallen verlichte kerstbomen. Een unieke belevenis.

Op het Marktplein rond de grote kerstboom is volop sfeer en gezelligheid. Bijna 100 kramen verspreid over de diverse pleinen en bastions, met het meest uiteenlopende kerstassortiment. Kerstliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het geheel wordt opgeluisterd door diverse koren en artiesten en bij de invallende duisternis neemt de sfeer alleen maar toe. Uiteraard ontbreken de Glühwein en de warme chocolademelk niet.

Data:  7,8,14,15,21,en 22 december.
Openingstijden markt: Zaterdag van 11.00 uur tot 21.00 uur, zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur
Entreeprijzen: Entree Kerstmarkt   €   3,50 (kinderen tot 6 jaar gratis)
Entree Kerstmarkt plus de musea €   6,00
Parkeren is gratis, volg de borden P-Bourtange naar 1 van onze parkeerplaatsen. 
Honden zijn niet toegestaan. (in het welzijn van het dier)

Moonlightshopping in Stadskanaal

Vrijdagavond 13 december is het weer zover; MOONLIGHTSHOPPING in het centrum van Stadskanaal! De winkels zijn tot 23:00 geopend en in alle straten hebben de ondernemers extra veel gezelligheid georganiseerd. Het centrum staat natuurlijk in het teken van kerst. Op de diverse pleinen en straten staat muziek en er zijn vele extra kramen.

Museum Klooster Ter Apel in kerstsfeer

Ook dit jaar is het Museum Klooster weer in gezellige kerstsfeer. De kerstbomen, lampjes en vele kaarsjes branden in de kloostergangen. Onze twee bijzondere kerststallen zijn te bezichtigen, prachtige kazuifels zijn uit de credenskast gehaald en staan opgesteld, een deel van de collectie “ De vlucht van Egypte”  van Jan en Marina Groen is te zien en de exposities ‘Werken in kloosters: de bierbrouwerij’ en “Russische Iconen, deelcollectie Wilbers” zijn te bezoeken.

Activiteiten tijdens de kerstperiode
Gratis Inlooprondleidingen 
Leden van het Gidsengilde van Museum Klooster Ter Apel verzorgen in de kerstvakantie rondleidingen waaraan individuele bezoekers (geen groepen) op vertoon van een geldig toegangsbewijs kunnen deelnemen. Tijdens deze rondleidingen krijgt de bezoeker alles te horen en zien over de historie van het Klooster dat in 1465 werd gesticht door de Orde van het Heilig Kruis. Data rondleidingen: op 21, 22, 24, 26, 27, 28 en 29 december 2019 en 2, 3, 4 en 5 januari 2020 is er dagelijks een rondleiding. De rondleidingen beginnen om 14.00 uur. Reserveren is niet nodig.
KloosterSporen: op pad met de museumgids én de natuurgids van Staatsbosbeheer. Neem op zondag 22 december deel aan een boeiende combirondleiding. Eerst gaat de bezoeker met een van de museumgidsen op verkenning door het Klooster en daarna neemt de natuurgids van Staatsbosbeheer de bezoeker mee het Kloosterbos in en kom je van alles te weten over het bijzondere landschap rondom het Klooster. Zondag 22 december 2019 van 13.30 tot circa 15.30 uur. Kosten: € 12,50 per persoon (incl. consumptie). Reserveren is noodzakelijk. Voor meer informatie: https://www.kloosterterapel.nl/nl/evenement-arrangement-kloostersporen
Lezing en Rondleiding Russische Iconen
Henk Iwema, kenner en voormalig handelaar van Russische Iconen (Galerie Iwema Iconen), zal op vrijdag 27 december een lezing houden over Russische Iconen en daarna een rondleiding verzorgen door de iconenexpositie in Museum Klooster Ter Apel. De lezing begint om 15.00 uur en duurt samen met de rondleiding tot 17.00 uur. Kosten: een geldig entreebewijs voor het museum (Museumkaart en donateurs gratis) en € 2,50 voor de lezing (inclusief koffie of thee). Deelname uitsluitend op reservering via 0599 581370 of info@kloosterterapel.nl.
NB. Op Tweede Kerstdag is Museum Klooster Ter Apel geopend! Op maandag, Eerste Kerstdag, Oud- en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.  

DinoWinterWereld bij Dinopark Landgoed Tenaxx in Wedde in de kerstvakantie

In de kerstvakantie is Dinopark Landgoed Tenaxx aan de Borgesiusweg in Wedde van 21 december tot en met 5 januari (behalve 25 en 31 december) dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00 uur. Het landgoed is helemaal in wintersfeer en ook het miniatuurpark is sprookjesachtig verlicht.

 Er is een dinosleebaan, een dinoschietkasteel en je kunt een ritje maken over het landgoed met het treintje. In de verwarmde tent kun je meedoen met allerlei leuke workshops: dino’s uit ijs hakken, maak je eigen kersthuisje of dinowinterlandschap en meer. Ook leuk: eindejaarsuitverkoop in de shop met hoge kortingen!

Alle activiteiten zijn bij de normale entreeprijs inbegrepen, net als onbeperkt frietjes, snacks en ranja.

Meer info, openingstijden en prijzen: www.landgoedtenaxx.nl

Deel deze pagina