Voorjaarsverkantie 2019

Voorjaarsvakantie in Westerwolde

Na de lange winter popelen we om er in de Voorjaarsvakantie, ook wel Krokusvakantie genoemd, lekker op uit te trekken. Genieten van de ontluikende natuur, de eerste zonnestralen...
Zin in een leuk uitje met de kinderen? In Westerwolde kun je met de Stoomtrein op stap, ben je fotograaf voor 1 dag of leef je je uit in het Adventure Park.

 

Museumspoorlijn STAR

In de voorjaarsvakantie rijdt de historische dieseltrein tussen Stadskanaal en Veendam. Het vertrek uit Stadskanaal is om 10.45, 13.30 en 16.00. Ook de arrangementen met het Doe Museum in Veendam en het Veenkoloniaal Museum zijn op deze dagen weer mogelijk.
Op 20 februari is in de stationsrestauratie snert verkrijgbaar en op 24 februari rijdt de poffertjesexpress door de regio. Hou hiervoor de website www.stadskanaalrail.nl in de gaten.

Neem individueel deel aan leuke activiteiten tijdens schoolvakanties

Speciaal voor kinderen en jeugd uit Stadskanaal en omgeving organiseren wij regelmatig leuke happenings en evenementen. Tijdens deze middagen kun je alleen of samen met je vriendje of vriendinnetje meedoen aan één of meerdere leuke activiteiten. De ene keer gaan we Bubbelballen en de andere keer Outdoor Lasergamen of Crazy karten. Ook de discozwemavonden in het zwembad vallen hieronder. Het voordeel van deze evenementen is dat er geen minimum aantal personen aan verbonden is. Je kunt dus ook alleen komen.
Maandag 18 februari - 18:00 uur - Crazy kinder bingo
Dinsdag 19 februari - 19:00 uur - Adventure by night
Woensdag 20 februari - 10:00 uur - Crazy kart ochtend
Woensdag 20 februari - 13:00 uur - Adventure splash games 
Donderdag 21 februari - 19:00 uur - lasergame by night
Vrijdag 22 Februari - 18:00 uur - Disco zwemmen

meer info over de activiteiten https://bit.ly/2TE201w

Museum Klooster Ter Apel

Leuke speurtocht voor kids tijdens de voorjaarsvakantie! Verkleed je als kruisheer en ga op ontdekking binnen de kloostermuren. Via aanwijzingen vind je je weg, bijvoorbeeld naar de zolder... Na afloop een souvenir. (Gratis activiteit, alleen toegangskaart voor het museum nodig!)
https://www.kloosterterapel.nl/nl/evenement-voorjaarsvakantie-2019

“Meekomen, jij!” - fotograaf voor 1 dag

Bertreft: kinderworkshop bij de tentoonstelling ’Fotografen van de vooruitgang’

Datum: vrijdag  22 februari
Tijd: 10.00 – 15.30 uur (vooraf aanmelden noodzakelijk!)
Plaats: MOW I Museum De oude Wolden, Hoofdweg 161 Bellingwolde

In de voorjaarsvakantie biedt het MOW I Museum de Oude Wolden een fotoworkshop voor kinderen in de leeftijd 8 -12 jaar.

Met de woorden “meekomen, jij!” vroeg de dorpsdokter aan fotograaf Tonnis Post om de slechte woonomstandigheden in Westerwolde op foto’s vast te leggen. Dit was iets na 1900 en het werden indrukwekkende beelden. Honderd jaar later onderzocht een andere fotograaf, Dirk Kome, hoe die plekken er tegenwoordig uitzien. Hij ging ook op zoek naar de nakomelingen van de mensen op de foto’s die Tonnis Post maakte. Die oude én nieuwe foto’s zijn nog tot en met 31 maart zien in het MOW.

Kinderen (8 – 12 jaar) kunnen in de voorjaarsvakantie zelf aan de slag als een onderzoeks-fotograaf. Het speurwerk begint met een envelop vol oude foto’s en documenten. Als duidelijk is over welk oud gebouw die gaan, trekken ze er met een plattegrond op uit. Staat het gebouw er nog? Hoe ziet het er tegenwoordig uit en waar wordt het voor gebruikt? Het gebouw wordt opnieuw op beeld vastgelegd. De middag staat in het teken van portretfotografie, zoals dat in de tijd van Tonnis Post gebeurde. Iedereen neemt een originele portretfoto mee naar huis!

Zelf meenemen: camera/mobieltje en een lunchpakket

Prijs: €5

Let op: vooraf aanmelden is nodig en kan tot 20 februari via h.bakker@museumdeoudewolden.nl of door te bellen: 0597 – 53 15 09

Deel deze pagina