Gelezen in de Telegraaf

Gelezen in de Telegraaf

Ook enthousiast over het reisverhaal over Westerwolde in de weekendbijlage VRIJ van dagblad De Telegraaf op 6 augustus 2016? Hier vind je het artikel én het complete programma bij elkaar, zodat je ook zelf dit leuke uitstapje in Westerwolde kunt maken!

Dag 1

De natuur in!

Gasterij De Noordmee is een heerlijk plek om even bij te komen van de autorit en om in de juiste stemming te komen voor een weekendje onthaasten in Westerwolde. Geniet hier van de rust en de heerlijke biologische koffie (of thee natuurlijk) met lekkere streekproducten. De Gasterij is een ideaal startpunt voor een bezoek aan natuurgebied Westerwolde: lopend, fietsend of, zoals vandaag, met de kano…

Adres: Gasterij de Noordmee Dennenweg 1a, 9551 VJ Sellingen 

 

Kanoën, fietsen of wandelen

U bevindt zich hier in het beekdal van de Ruiten Aa. Een prachtig gebied om te wandelen, fietsen én kanovaren. Bij de Noordmee vindt u informatie over wandelroutes en een kaart van het hele gebied.

Wilt u kanoën regel dit dan wel even vooraf met: Westerwoldeoutdoor.nl, dan zorgen zij dat er een kano voor u klaar ligt.

Stapt u op de fiets dan dan kunnen wij u een route langs Ter Borg en de Sellinger Beetse aanbevelen. Ter Borg bestaat uit vier boerderijen, waarvan er drie de status van rijksmonument hebben. Sellinger Beetse is een populaire recreatieplas met bijzonder blauw water. Als u een handdoek meeneemt is het heerlijk om hier ook even te zwemmen of een paar uur bij het water door te brengen!

Lunchen

Tijd voor de inwendige mens. Restaurant de Ruiten Aa staat bekend om de verse regionale seizoensgebonden gerechten van hoge kwaliteit, geserveerd met de Groninger gastvrijheid. 
Adres: Restaurant de Ruiten Aa Zevenmeersveenweg 1, 9551 VT Sellingen

Wilt u lunchen in het sfeervolle dorpje Sellingen dan kunnen wij u ook Eetcafé Heerlijkheid Westerwolde van harte aanbevelen.
Adres: Eetcafe Heerlijkheid Westerwolde, Westerkamp 33, 9551 BD Sellingen 

Theater van de natuur

Vlakbij het restaurant ligt het theater van de natuur, gemaakt door beeldend kunstenaar Adriaan Nette. Hier beleeft u steeds weer uw eigen privé-voorstelling: op elk moment van de dag krijgt u een ander landschap te zien. De traptreden naar de top van het uitkijkpunt zijn voorzien van gedichten, die zijn geschreven door bekende Nederlanders als Adriaan Morriën, Harry Muskee en Def P.

Op de mountainbike!

Bij het restaurant is ook een startpunt van het 250 kilometer lange MTB routenetwerk door Westerwolde! Een leuke actieve besteding van de middag!

Lees meer over het MTB-netwerk.

Overnachten

Er zijn veel leuke locaties om te verblijven in Westerwolde. Wij hebben deze keer gekozen voor Camping Wedderbergen, omdat u dan meteen vlakbij uw bestemming voor morgen bent!  Camping Wedderbergen is een camping aan een groot recreatiemeer in Wedde, met kampeerplaatsten, chalets en trekkershutten en een overdekt zwembad met schuifdak (met mooi weer schuift het dak open). Hier kunt u een duik nemen in het zwembad of een hengeltje uitgooien in het meer, om deze actieve dag relaxt af te sluiten.

Adres: Camping Wedderbergen Molenweg 2, 9698 XV Wedde

Tip sportief:

Enthousiast over het MTB-en? Camping Wedderberegn is ook startplaats. Dus wellicht morgenochtend nog zo'n mooie route van het MTB-routenetwerk!

 

Lees het artikel uit De Telegraaf - 6 augustus 2016

Klik op de foto om een PDF van het artikel te openen!

Dag 2

Bezoek Landgoed Tenaxx

Landgoed Tenaxx is maar liefst 30 hectare groot. Ruim 10 hectare is ingericht als arboretum (bomenverzameling). Het arboretum bevat de grootste collectie treurbomen ter wereld.

Dinopark 
Landgoed Tenaxx heeft vele boomsoorten die stammen uit het tijdperk van de dinosaurussen. In het bos staan daarom sinds kort ook meer dan twintig levensgrote dino’s. Ga op zoek in het bos om ze allemaal te ontdekken (Dinotrack); hier en daar klinkt hun gebrul! Of ga op jacht en probeer de kleinere dino’s te raken met pijl en boog (Dinohunt).  In de expositieruimten zijn fantastische replica’s te zien, zoals de schedel van een Tyrannosaurus Rex op ware grootte en het 4 meter hoge skelet van een Albertosaurus. Ook kun je je eigen dino opgraven.

Adres: Landgoed Tenaxx, Borgesiusweg 1, 9698 XS Wedde

Tip sportief:

Na het kanoën en mountainbiken van gisteren nog energie over? Doe dan de survivalrun van 4-5 km op het landgoed. Dit parcours met diverse hindernissen gaat door bos, modder en water.

Tip kids:

Landgoed Tenaxx heeft ook een bootjesvijver met speelstrandje met speelgoed.

foto Gasterij Natuurlijk Smeerling foto Gasterij Natuurlijk Smeerling

Lunch

Landgoed Tenaxx heeft ook een restaurant op het landgoed, met o.a. koffie, thee, gekoelde frisdranken, diverse snacks, ijs, taartjes en broodjes.

 

Wilt u liever elders lunchen denk dan eens aan De Urnenhoeve een restaurant in een nostalgische boerderij op een landtong in het meer van de Wedderbergen. Of in het rustieke, bosrijke beekdallandschap Dal van de Ruiten A ligt Gasterij Natuurlijk Smeerling. Op een steenworp afstand van de unieke landschappen van Ter Wupping, Metbroekbos en Eemboerveld is het ontspannen verpozen in onze authentieke Saksische boerderij.

Van hieruit kunt u ook prachtig wandelen of een paar uur op het strandje bivakkeren!

Adres: Bistro Urnenhoeve, Wedderbergenweg 3, 9698 XW Wedde
Adres: Gasterij Naturlijk Smeerling, Smeerling 15, 9591 TX Onstwedde. 

MOW|Museum Oude Wolden

Vanuit Wedde rijdt u een hele lange laan af met aan weerszijde vele monumentale herenboerderijen en prachtige oude bomen. Deze weg leidt u naar MOW|Museum Oude Wolden.

MOW|Museum de Oude Wolden is een eigenzinnig museum in een prachtige omgeving, met steeds weer een nieuwe wisselexpositie, permanent werken van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman en elke maand een andere regionale kunstenaar (24K). Door de grote nadruk op een centrale wisselexpositie is MOW steeds weer een heel nieuw museum. Voor onderwerpen bewandelt MOW drie hoofdwegen: kunst, streek en geschiedenis. Kijk op de website van het museum voor het actuele programma. 

Adres:Museum de Oude Wolden,Hoofdweg 161, 9695 AE Bellingwolde

Deel deze pagina