Arboretum Westeresch

Arboretum Westeresch

Prachtige verzameltuin, gelegen in een prachtig natuurgebied tussen Vlagtwedde en Wessinghuizen.

De tuin is 5000 m2 groot en heeft een grote verscheidenheid aan bijzondere bomen, heesters en vaste planten, die samen een harmonisch geheel vormen. Dat deed de naam natuurlijk al vermoeden. In de tuin ook een grote vijver, omringd door een wal. Een waterloopje klatert tussen de struiken door.

Er zijn mooie doorkijkjes naar het omliggende landschap. Langs de tuin stroomt de Ruiten Aa. Langs de oever zijn zitstokjes aangebracht voor het ijsvogeltje, dat graag gebruik maakt van deze uitkijkposten om het water in te duiken en visjes te vangen. De tuin bevindt zich in een natuurgebied, op een plek waar geluiden en donkerte van de natuur nog waarneembaar zijn. Prima te combineren met een heerlijke wandeling dus. 

Praktische informatieArboretum Westeresch
Jan Loots en Stijnie Veendorp
Veelerweg 23
9541 VT Vlagtwedde

Toegang gratis
Open van 10.00 - 17.00 uur

ARTISTIEK PROGRAMMA

Karin Lesuis

In haar atelier in Exloo maakt Karin Lesuis beelden in brons en staal en sieraden in zilver en titanium. Karin beheerst meerdere disciplines. In 2000 startte ze met beeldhouwen. Daarnaast bleef ze werken met klei en was, beelden die vervolgens in granito of brons worden gegoten.
In 2009 kwam daar nog het edelsmeden bij, waarmee ze draagbare kunstwerkjes kan maken. Kunst als onderdeel van het dagelijks leven, dat is wat Karin betreft zoals kunst zou moeten zijn.

Tijdens Westerwolde rijgt exposeert zij met beelden in CorTenstaal, gecombineerd met zink of glas. Haar werk kenmerkt zich door heldere vormen met een stoer randje. De warme kleur van het geroeste CorTenstaal harmonieert heel goed met het groene en bloemrijke decor van een mooie tuin.  

Deel deze pagina