Atelier de Tuinkamer

Deze tuin is een nog onuitgepakt cadeautje...


Hella Maas heeft zich in februari gevestigd in Bellingwolde. Ze kocht er een leuk boerenhuisje met een leuk stukje grond, maar vooral met een groot en licht atelier in de tuin. De vorige eigenaren waren duidelijk tuinliefhebbers, dat is te zien, maar wat de tuin voor verrassingen in petto heeft, zal in de loop van het jaar zichtbaar worden. De basis is goed. Er is een mooie variatie in bomen en struiken, er zijn leuke doorkijkjes, een kleine vijver en borrowed landscape van het bos achter de tuin.
Natuurlijk zal Hella de tuin naar haar hand gaan zetten. Er staan dingen in waar ze zelf niet voor gekozen zou hebben, maar ze wil eerst de tuin in alle seizoenen hebben ervaren.  

In haar atelier zal Hella haar fijnschilderkunst en ander werk ten toon stellen. Zie daarvoor het kader hiernaast. 

17 juni: TUINCONCERT Vocaal Ensemble A Capelli

Vocaal Ensemble A Capelli is een relatief jong koor uit Groningen, dat in 2005 is opgericht door David van Roijen. Vanaf het begin heeft de nadruk gelegen op oudere klassieke koorwerken, maar ook modernere koorwerken worden vertolkt. A Capelli is binnen de klassieke koormuziek van alle markten thuis, waarbij een hoge kwaliteit wordt nagestreefd.

Aanvang 15.00 uur.

Graag op tijd aanwezig zijn.
Bij slecht weer kan uitgeweken worden naar het atelier.

Praktische informatie


Atelier de Tuinkamer
Lindenlaan 57,
9695 GR Bellingwolde

Hella Maas
0622203951
ghmaas@xs4all.nl

ARTISTIEK PROGRAMMA

Hella Maas

Hella Maas(1965) is geboren in Rotterdam. Op haar veertigste gaf ze het schilderen een professionele wending door een opleiding te gaan volgen. Na de vierjarige avondopleiding aan de Wackers academie heeft zij zich in 2010 helemaal toegelegd op het fijnschilderen van stillevens.

Zij wilde het schilderen volgens de oude technieken, en dan met name het fijnschilderen, echt verder ontwikkelen en ging op zoek naar leraren die zich hierin hebben gespecialiseerd. Zo heeft ze veel geleerd in het atelier van Maarten Boffe in Antwerpen en bij de te Wildt academie in 's-Heerenberg.

Hella past de oude technieken toe, maar in een nieuw jasje, door de keuze voor moderne eenvoudige onderwerpen. Hella over haar werk: "Met schilderijen kun je ook een gevoel uitdrukken. Ik zoek in mijn opstelling, contrast en schaduw naar rust en evenwicht. Met name de lichtval vind ik hierbij van belang en ik hou de achtergrond zo eenvoudig mogelijk."

Willem de Bolster

Willem de Bolster (1936) volgde de MO lerarenopleiding aan de Rietveld academie en was werkzaam bij het onderwijs en bij de Volksuniversiteit in Amstelveen. Zijn kunstenaarsbestaan begon met schilderen.

Later ontdekte hij het werk van de kunstenaar Soldner, dit was keramiek op Raku wijze gestookt, maar waarbij Soldner een aantal veranderingen in glazuurtechnieken had aangebracht. Dit bracht Willem de Bolster ertoe om deze kunstvorm te ontdekken.
Toen het lesgeven minder tijd vergde kon Willem op zoek gaan naar zijn eigen stijl en zich de methodes van deze 16de eeuwse Japanse stookwijze eigen maken.

In 1997 verhuisde de kunstenaar samen met zijn vrouw van Amstelveen naar Oost Groningen. Bij zijn boerderij net buiten Bellingwolde verrezen naast de Raku-stookplaats twee ovens voor de technieken die Willem ook beoefent: het Pit- en Saggarstoken.

Deel deze pagina