Atelier de Tuinkamer

Deze tuin is een nog onuitgepakt cadeautje...

Hella Maas en haar partner vestigden zich in het voorjaar van 2017 aan het rustige laantje in Bellingwolde. Ze kochten natuurlijk een leuk boerenhuisje met een tuin, maar ook een groot en licht atelier, natuurlijk ideaal voor de activiteiten van Hella.
De vorige eigenaren waren duidelijk tuinliefhebbers, dat was te zien aan het mooie 'skelet' van bomen en struiken, met veel variatie in bladvorm en -kleur.
Maar het ontbrak volgens de eigenaren aan kleurrijke borders en in het najaar van 2017 is een begin gemaakt met het aanleggen van perken met vaste planten. Zoals gezegd: de basis was al goed, er zijn leuke doorkijkjes, een kleine vijver en borrowed landscape van het bos achter de tuin.

In haar atelier zal Hella haar fijnschilderkunst en ander werk ten toon stellen. Zie daarvoor het kader hiernaast. 

Praktische informatie


Atelier de Tuinkamer
Lindenlaan 57,
9695 GR Bellingwolde

Hella Maas
0622203951
ghmaas@xs4all.nl

ARTISTIEK PROGRAMMA

Hella Maas

Hella Maas (1965) is geboren in Rotterdam. Op haar veertigste gaf ze het schilderen een professionele wending door een opleiding te gaan volgen. Na de vierjarige avondopleiding aan de Wackers academie heeft zij zich in 2010 helemaal toegelegd op het fijnschilderen van stillevens.

Zij wilde het schilderen volgens de oude technieken, en dan met name het fijnschilderen, echt verder ontwikkelen en ging op zoek naar leraren die zich hierin hebben gespecialiseerd. Zo heeft ze veel geleerd in het atelier van Maarten Boffe in Antwerpen en bij de te Wildt academie in 's-Heerenberg.

Hella past de oude technieken toe, maar in een nieuw jasje, door de keuze voor moderne eenvoudige onderwerpen. Hella over haar werk: "Met schilderijen kun je ook een gevoel uitdrukken. Ik zoek in mijn opstelling, contrast en schaduw naar rust en evenwicht. Met name de lichtval vind ik hierbij van belang en ik hou de achtergrond zo eenvoudig mogelijk."

Deel deze pagina