Atelier de Tuinkamer

Deze tuin is een nog onuitgepakt cadeautje...

Hella Maas en haar partner vestigden zich in het voorjaar van 2017 aan het rustige laantje in Bellingwolde. Ze kochten natuurlijk een leuk boerenhuisje met een tuin, maar ook een groot en licht atelier, ideaal voor de activiteiten van Hella.
De vorige eigenaren waren duidelijk tuinliefhebbers, dat was te zien aan het mooie 'skelet' van bomen en struiken, met veel variatie in bladvorm en -kleur.
Maar het ontbrak volgens de eigenaren aan kleurrijke borders en in het najaar van 2017 is een begin gemaakt met het aanleggen van perken met vaste planten. Zoals gezegd: de basis was al goed, er zijn leuke doorkijkjes, een kleine vijver en borrowed landscape van het bos achter de tuin.

In haar atelier zal Hella haar fijnschilderkunst en ander werk ten toon stellen. Zie daarvoor het kader hiernaast. 

EXTRA ACTIVITEITEN

Wiltsangh, middeleeuwse muziek
Een ensemble, bestaande uit 2 mannen en 4 vrouwen uit de omgeving van Westerwolde. Het repertoire omvat liederen uit de Middeleeuwen, de Renaissance en ook klassieke muziek uit meer hedendaagse tijden. Liefdesliederen, liederen waarin voorjaar en zomer geroemd worden, gebeden en lofliederen wisselen elkaar af.
Vrijdag in deze tuin, zaterdag 16 juni bij Museum De oude Wolden, Belllingwolde (nummer 22) 
Wanneer: Vrijdag 15 juni vanaf 14.00 uur

Praktische informatie


Atelier de Tuinkamer
Lindenlaan 57,
9695 GR Bellingwolde

Hella Maas
0622203951
ghmaas@xs4all.nl

ARTISTIEK PROGRAMMA

Hella Maas

Hella Maas (1965) is geboren in Rotterdam. Op haar veertigste gaf ze het schilderen een professionele wending door een opleiding te gaan volgen. Na de vierjarige avondopleiding aan de Wackers academie heeft zij zich in 2010 helemaal toegelegd op het fijnschilderen van stillevens.

Zij wilde het schilderen volgens de oude technieken, en dan met name het fijnschilderen, echt verder ontwikkelen en ging op zoek naar leraren die zich hierin hebben gespecialiseerd. Zo heeft ze veel geleerd in het atelier van Maarten Boffe in Antwerpen en bij de te Wildt academie in 's-Heerenberg.

Hella past de oude technieken toe, maar in een nieuw jasje, door de keuze voor moderne eenvoudige onderwerpen. Hella over haar werk: "Met schilderijen kun je ook een gevoel uitdrukken. Ik zoek in mijn opstelling, contrast en schaduw naar rust en evenwicht. Met name de lichtval vind ik hierbij van belang en ik hou de achtergrond zo eenvoudig mogelijk."

Theo van Krimpen

Theo van Krimpen is beeldhouwer, geboren te Haarlem in 1948. Hij heeft de Rijksacademie voor beeldende kunst in Amsterdam gedaan. Hij maakt klassiek figuratief werk in brons, klei en keramiek waarbij hij geïnspireerd wordt door de werkelijkheid aangevuld met gefantaseerd realisme. Hij geeft sinds 1975 les als docent kunstzinnige vorming aan verschillende instituten.

Deel deze pagina