Beeldentuin Ol Raive

Beeldentuin Ol Raive

Rond een oud schaapherdershuisje staan tientallen beelden, gemaakt van 'ol raive'.  

De Groningse uitdrukking voor oud gereedschap is 'ol raive', dat verklaart de naam van deze kunstenaarstuin.
Je treft er allerlei dieren aan, vreemde vogels, motoren en andere voertuigen, waarin je de (onderdelen van) gereedschappen nog kunt herkennen die er vernuftig in zijn verwerkt.
Het is bijzonder hoe Marco zijn beelden karakter geeft en vaak ook een humoristische naam. 

De natuurlijke tuin is 1800 m2 groot en heeft een grote moestuin. 
Kinderen kunnen een quiz maken waarbij ze kunnen raden welk dier het kunstwerk voorstelt. 

Extra activiteiten: workshop Shibori

Tijdens Westerwolde rijgt geeft Saar Snoek een serie inloopworkshops waarin Westerwolde en shibori bij elkaar komen. De Westerwoldse natuur wordt als uitgangspunt genomen en samen met Saar zoek je hoe je dit kunt vertalen naar een ontwerp op stof. Het leuke aan shibori is dat je zonder voorkennis met een beetje begeleiding spectaculaire dingen kunt maken. Er is een mooie dunne en zachte etamine wol aanwezig om een unieke, grote sjaal te verven.
Wil je komen verven, dan ben je van harte welkom om ter plekke te beginnen (als er plek is) of om een afspraak voor een later tijdstip te maken.
Inloopworkshop zaterdag 16 en zaterdag 23 juni, de hele dag.

Voor meer informatie of het vooraf plannen van een afspraak om te komen verven: vul het contactformulier op saarsnoek.nl in. 

Praktische informatie


Beeldentuin ‘Ol Raive’
Marco en Ellen Dijkstra,
Kanaalweg 1,
9551XG Sellingen

0599-322034
dijkstramarco@kpnplanet.nl
Alle dagen open van 10.00 - 17.00 uur
Informatie voor groepen: Maximaal 30 personen

Vanuit een omgebouwde (bouw)keet wordt de keet-ering verzorgd. (koffie, thee, biologisch sap, zelfgemaakte taart) Vanuit een omgebouwde (bouw)keet wordt de keet-ering verzorgd. (koffie, thee, biologisch sap, zelfgemaakte taart)

ARTISTIEK PROGRAMMA

Marco Dijkstra

Marco Dijkstra (1971) is altijd een verzamelaar geweest. Toen hij een aantal jaar geleden zijn schuur met oud ijzer wilde opruimen kon hij het niet over zijn hart verkrijgen om alles zomaar weg te doen. Hij begon wat dingen bij elkaar te leggen en al snel werd er een haan geboren, gemaakt van oude harken en een heggenschaar. Van het een kwam het ander en zo ontstond zijn passie voor het maken van beelden van oude gereedschappen en andere verroeste ijzerwaren. Marco geeft oud gereedschap een nieuw leven en een totaal andere functie.

Ironisch is dat Marco nu in plaats van een opgeruimde schuur, een schuur vol met extra 'rommel' heeft. 

Collage van patronen en effecten Collage van patronen en effecten

Saar Snoek

Saar Snoek is gefascineerd door natuurlijke patronen. Rimpelingen in het water, een regenbui, het meanderen van een rivier, sneeuwvlokjes, de strepen op een poezenvachtje, de schors van een boom. Deze patronen zijn chaotisch, maar ook regelmatig. Saar maakt gebruik van shiboritechnieken om de dunne lijn tussen orde en chaos te onderzoeken. Shibori is een verfijnde eeuwenoude Japanse afbindtechniek waarmee je deze natuurlijke patronen kunt vastleggen op stof, maar ook in vilt.

Saar volgde een schilderopleiding aan de Koninklijke Academie van beeldende kunst in den Haag, maar werkt de laatste jaren voornamelijk met textiel.

In 2017 was zij Awardwinner in de World of Wearable art in Nieuw Zeeland.
Ze geeft ook vilt en verfworkshops op aanvraag. Onder andere een viltworkshop aan de studenten van de VCU arts Qatar en shiboriworkshops op het Ambachtinbeeld festival in Amsterdam. 

Foto: Harm Middelbosch Foto: Harm Middelbosch

Deel deze pagina