Beeldentuin Ol Raive

Beeldentuin Ol Raive

Rond een oud schaapherdershuisje staan tientallen beelden, gemaakt van 'ol raive'.  

De Groningse uitdrukking voor oud gereedschap is 'ol raive', dat verklaart de naam van deze kunstenaarstuin.
Je treft er allerlei dieren en vogels aan, treffend weergegeven, waarin je de (onderdelen van) gereedschappen nog kunt herkennen die er vernuftig in zijn verwerkt.
Het is bijzonder hoe Marco zijn beelden een ziel geeft en vaak ook een humoristische naam. Hij legt de lat voor zichzelf steeds hoger: 

"Ik ben weer volop bezig met nieuwe beelden. Ik maak nu vooral dieren die je ook in Westerwolde kunt aantreffen. De beelden worden wat groter en realistischer waarbij ik extra let op houding, vorm en beweging."

De natuurlijke tuin is 1800 m2 groot en heeft een grote moestuin. 

Praktische informatie


Beeldentuin ‘Ol Raive’
Marco en Ellen Dijkstra,
Kanaalweg 1,
9551XG Sellingen

0599-322034
dijkstramarco@kpnplanet.nl

Alle dagen open van 10.00 - 17.00 uur
Informatie voor groepen: Maximaal 30 personen

Vanuit een omgebouwde (bouw)keet wordt de keet-ering verzorgd. (koffie, thee, biologisch sap, zelfgemaakte taart)en tosti's Vanuit een omgebouwde (bouw)keet wordt de keet-ering verzorgd. (koffie, thee, biologisch sap, zelfgemaakte taart)en tosti's

ARTISTIEK PROGRAMMA

Marco Dijkstra

Marco Dijkstra (1971) is altijd een verzamelaar geweest. Toen hij een aantal jaar geleden zijn schuur met oud ijzer wilde opruimen kon hij het niet over zijn hart verkrijgen om alles zomaar weg te doen. Hij begon wat dingen bij elkaar te leggen en al snel werd er een haan geboren, gemaakt van oude harken en een heggenschaar. Van het een kwam het ander en zo ontstond zijn passie voor het maken van beelden van oude gereedschappen en andere verroeste ijzerwaren. Marco geeft oud gereedschap een nieuw leven en een totaal andere functie.

Ironisch is dat Marco nu in plaats van een opgeruimde schuur, een schuur vol met extra 'rommel' heeft. 

Foto: Harm Middelbosch Foto: Harm Middelbosch

Deel deze pagina