Monique Blaak | René van 't Land

Duo-expositie in Kloosterwinkel

Het kunstenaarsechtpaar Monique Blaak en René van ´t Land verzorgt een duo-expositie in de Kloosterwinkel van Museum Klooster Ter Apel.
De expositie zal bestaan uit kunsttegels, kloostermoppen en schilderijen van Monique.
De kunsttegels zijn creaties van René, maar ook Monique speelt een rol in de scheppingsprocedure. De basis is van hout, maar krijgt het uiterlijk van keramiek. Er zijn eetbare kruiden op afgebeeld, zoals die ook in de Kruidentuin van het Klooster groeien.
De kloostermoppen, misschien een beetje schel en schaif, zijn kunstzinnig hergebruikte originele exemplaren.
Ook schilderijen van Monique maken deel uit van de expositie, geschilderd in haar eigen herkenbare stijl, altijd uitgesproken kleurrijk, haar Afrikaanse jeugd weerspiegelend.

Praktische informatie

Monique Blaak | René van 't Land
Borgerschapenweg 2
9551XD Sellingen
 
0599 322448
info@moniqueblaak.nl
moniqueblaak.nl

Monique Blaak (1962)

Monique is geboren in Benin City, Nigeria. Opgegroeid in West Afrika. Via Bussum terecht gekomen in het Noorden.
Ze volgde een driejarige opleiding tot kunstzinnig tekentherapeut en vele schildercursussen en workshops bij diverse docenten onder andere aan de Friese Kunstacademie.
Nu is ze al weer 19 jaar zelfstandig ondernemer (kunstenaar) en ze geeft schildercursussen aan 8 groepen in haar atelier in Sellingen.

René van ’t land (1959)

René is geboren in Uden en via Oss in het Noorden gekomen. Een technische achtergrond maar altijd bezig geweest met moestuinieren, nadat hij vroeger in Brabant een volkstuintje overnam van zijn vader. Natuurlijk kwam er in Sellingen ook een eigen moestuin en kruidentuin. Daarnaast is René altijd bezig met houtbewerking. De twee hobby’s komen samen in het gezamenlijke project van de kunsttegels: de basis is van hout en de afbeeldingen bestaan voornamelijk uit kruiden.

Deel deze pagina