Burcht Wedde

Burcht Wedde

Een romantisch kasteeltje met een roemrucht verleden. Ontdek de geschiedenis, maar ook de eigentijdse bestemming die De Burcht heeft gekregen.

In de prachtig gerestaureerde Burcht huizen de verhalen van zeshonderd jaar Nederlandse geschiedenis. De oude bomen, de kasteelgracht en de lange brug naar de binnentuin, die is ontworpen in de geest van tuinarchitect Roodbaard, maken het historische plaatje compleet. De Burcht herbergt een erfgoedhotel en op de bovenste verdieping een sprookjesachtig hotel voor kinderen ‘die aan de andere kant van het geluk geboren zijn’.
De Burcht is gratis te bezichtigen.

Het zal duidelijk zijn dat dit oude bouwwerk ook een favoriete trouwlocatie is. Het kan dus zijn dat tijdens WWR het binnenterrein even niet toegankelijk is. Informatie daarover zal te vinden zijn op de website van De Burcht: www.burchtwedde.nl

Op het sfeervolle terras is koffie/thee met iets lekkers verkrijgbaar. 
Tegenover de toegangspoort ligt het bij De Burcht behorende restaurant De Hongerige Wolf, daar kan men donderdag t/m zondag terecht voor een lunch of een glas wijn.

Praktische informatie


Burcht Wedde
museum/erfgoedlogies/ kinderhotel/evenemententuin
Hoofdweg 7,
9698 AA Wedde

Contactpersoon voor Westerwolde rijgt:
Dineke Smid - de Raad
deraad@dds.nl
www.burchtwedde.nl
gratis toegankelijk
Woensdag gesloten, andere dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

ARTISTIEK PROGRAMMA

Karen André

In 1997 beeldhouwde Karen voor het eerst in steen. Ze volgde een workshop en daarbij werd een verborgen stuk creativiteit wakker geschud. Het beeld dat ze toen uit die steen haalde, was het startsein voor een radicale ommezwaai.
Ze zei haar leven als psychiatrisch verpleegkundige gedag en kocht een ticket naar Zimbabwe.
Daar leefde en werkte Gedion Nyanhongo. Zowel de sculpturen als de manier van werken van deze man waren een inspiratiebron en Karen kreeg de kans om drie maanden met hem samen te werken.
Na terugkomst verkocht ze haar huis en huurde een atelier.

Sindsdien beeldhouwt de introverte en dyslectische Karen bijna iedere dag. Ze begon met hout en werkt inmiddels voornamelijk met Portugees marmer. In ieder stuk steen zit iets verborgen wat zichtbaar gemaakt kan worden. Karen beeldhouwt op een intuïtieve manier; houding en beweging krijgen de voorkeur boven gezicht expressies.
Een uitnodiging voor een expositie in Milaan in 2013, bracht haar erkenning. Ze besloot zich verder volledig te focussen op het beeldhouwen en werd fulltime beeldhouwer.

Karen André; Portugees marmer. Titel: Samenkomen Karen André; Portugees marmer. Titel: Samenkomen
Burchtbewoner Burchtbewoner

Deel deze pagina